Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Natural-way-of-living

06.01.04

Jeg kaster meg på bølgen av reality-serier og lager min egen TV-serie om menneskets late natur…

Jeg leste for en tid siden en artikkel om at mennesker har en døgnrytme på omtrent 24 timer, uavhengig av ytre forhold som f.eks. lys. Jeg har tidligere lest at mennesket har en døgnrytme på omtrent 25 timer, noe som rimer bedre. For min egen del ser jeg for meg at døgnrytmen ligger et sted mellom 26-28 timer.

Derfor har jeg et eksperiment på trappene som jeg akter å selge dyrt til NRK, Discovery, eller andre potensielle kjøpere. Hvem vet, kanskje Animal Planet kjøper reality-serien min?

Planen er enkel. Isolert fra mennesker akter jeg å leve et tilnærmet normalt liv, hvor jeg arbeider, har fri og ferie. Dette utføres over en periode på f.eks. 4 uker, hvor jeg lever uten klokke, kalender eller andre hjelpemidler for å beregne tid.

Videre arbeider jeg minimum 8 timer hver dag, med de hjelpemidler som trengs for å utføre mitt arbeid.

Som utpreget B-menneske liker jeg å våkne til en god frokost for så å ta fatt på arbeidet med stor iver. Således liker jeg å arbeide utover dagen og kvelden, etter normal arbeidstid.

Over en viss periode vil dette naturlig nok forskyve seg, som følger av den tidligere omtalte døgnrytmen på 26-28 timer.

For å tilfredsstille nysgjerrigheten må eksperimentet filmes over en lengre periode, hvor døgnet kanskje snus på hodet og jeg arbeider fra 01.00 til 09.00 og sover hele dagen. Hvem vet?

Så gjelder det bare å finne en kjøper av serien…

Martin

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler