Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Heiser

01.04.04

Hvordan fungerer egentlig en heis?

Ettersom jeg benytter heis inntil flere ganger daglig, da vi ikke kan komme ned til parkeringskjelleren på jobben med trapp, har jeg lenge fundert på hvordan en heis fungerer. Hvordan er logikken?

Eksempel:
En kontorbygning har 4 etasjer (P,1,2,3). I hver etasje trykker en person på knappen samtidig. Hvordan bestemmer heisen vilken etasje den skal gå til først. I mitt eksempel sier jeg P, for parkering, som er nederste etasje. Når personen i P har gått inn i heisen og er på vei til 1 kommer en ny person til P og trykker på knappen. Kjører heisen nå videre oppover, eller ned til P? Er det forskjellig fra heisprodusent til heisprodusent, eller har de etablert en felles standard?

Funksjonaliteten kan ikke være slik at den prioriterer i den rekkefølge knappene trykkes, da ville jo heisen hatt en hinsides jobb hvis man trykker f.eks. P-3-2-1. Tenk bare hvordan det ville være i store skyskrapere…

Martin

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler