Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Mozilla Thunderbird ny e-postklient ved UiO

04.02.05

Min gode venn Ove tipset meg i dag om at UiO har valgt Mozilla Thunderbird som sin nye nettleser. Begrunnelsen for valget er at den er gratis, har god støtte for de særnorske tegnene, kryptert informasjonsutveksling via IMAP, POP3 og SMTP, stavekontroll og mulighet for å kjøre Thunderbird på flere operativsystem.

Det er gledelig å lese at en av de største utdannelsesinstitusjonene i Norge velger et produkt basert på åpen kildekode, fremfor lisensiert programvare. Umiddelbart ser jeg for meg en betydelig kostnadsreduksjon for UiO og håper valget tas til etterretning i politiske kretser.

Thunderbird er ikke en gruppevareklient og er ikke ment som en erstatning for f.eks. Microsoft Outlook eller Lotus Notes, men fungerer derimot som et glimrende alternativ til Microsoft Outlook Express, Eudora og andre lisensbaserte e-postklienter.

Undertegnede bruker Thunderbird til fire private e-postkonti og njusleser og har vært meget fornøyd med valget.

Mer om UiOs valg av e-postleser finner du hos UiO.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt