Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Telenor legger ned news.online.no

27.04.05

Usenet Norge logoI en melding fra Telenor Online kan man lese at news-tjenesten «news.online.no» legges ned fra 1. mai 2005. Det kommer ikke som en overraskelse, ettersom news (også kalt usenet eller njus på norsk) ikke er veldig utbredt blant almuen lenger.

Personlig rammes jeg ikke hardt av Telenors nedleggelse, men det er synd at Norges største ISP legger ned njus-tilgangen da jeg innbiller meg at mange faste njusere kanskje forsvinner. Hos Lasse kan man signere et opprop for å beholde njus-tjenesten, noe jeg oppfordrer alle aktive njusere til å gjøre, uavhengig av om de faktisk benytter Telenor eller ei. Hvis du i tillegg er Telenor-kunde oppfordrer jeg deg til å ta kontakt med Telenor og be om priskompensasjon ettersom de kutter i tjenestetilbudet.

I Telenors Abonnementsbetingelser kan man lese følgende:

«9.1 Tilgang, drift m.v.
Telenor Internett plikter å sørge for at Kunden har tilgang til Tjenestene som beskrevet i nærværende Avtale samt på http://www.online.no/at/

På omtalte side er det en link til tjenester fra A-Å, hvor news-tjenesten inntil nylig sto oppført uten «legges ned fra 1. mai» i parentes. Det står ikke i avtalen at Telenor kan endre på tjenesteinnholdet uten kundens samtykke.

(Delvis sakset fra et newsinnlegg fra Jan Ingvoldstad samt Lasses hjemmeside.)

For deg som har planer om å bli værende på njus dersom Telenor ikke tar klagene til følge, kan jeg anbefale den glimrende news-tjeneren Individual.net. Tjenesten koster 10 euro i året, men det er verdt kronene for en stabil og spam-fri tjeneste. Jeg har benyttet Individual.net i flere år, og har vært storfornøyd med valget.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt