Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

CRM og ERP og sånn

07.04.06

Man burde forvente at IT-journalister generelt er en dyptdykkende gjeng nerder som legger sin flid i å bringe klarhet i TBF-er og sære bransjebegreper. Når jeg derimot leser artikler om produkter eller fagområder jeg har førstehåndskjennskap med, forstår jeg at den gravende journalisten kanskje ikke har gravd så hardt eller dypt likevel.

Den gjenge journalist skriver om ERP– og CRM-systemer som om det var det samme. For å slå det fast, en gang for alle: Det er det ikke!

CRM står for Customer Relationship Management og er riktignok en del av ERP, som står for Enterprise Resource Planning, men å bruke begrepene om hverandre slik den norske pressen gjør er kun forvirrende. Når den norske pressen i tillegg omtaler ERP-systemer går det som regel i skoleeksemplet SAP, i stedet for systemer som er mer relevante og utbredte her på berget.

Hva er forskjellen?

CRM er enkelt fortalt et system for å håndtere alle dine kontakter, kunder og prospekt og din bedrifts dialog med disse. ERP er derimot et mye videre begrep som involverer alle bedriftens prosesser for logistikk, produksjon, økonomi, HRM, CRM, med mer, i ett system.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt