Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

MAMP

09.02.07

MAMP

De fleste har sikkert hørt om LAMP. Jeg må bytte ut L-en med M, ellers er alt det samme. For oss som ikke liker å grave rundt i kommandolinjeverktøy, finnes pakken MAMP. Som navnet antyder står det for «Mac, Apache, MySQL and PHP«, og inneholder de tre sistnevnte for Mac. I tillegg følger det med en rekke tillegg som kan være kjekt å ha, eksempelvis eAccelerator og phpMyAdmin.

Når du starter MAMP åpnes et lite kontrollpanel hvor alle innstillinger kan justeres for alle tjenestene. I tillegg finnes det en kjekk liten Widget for Dashboard som gjør mye av det samme.

Martin anbefaler MAMP

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt