Frustrasjoner WWW

I går bestemte jeg meg for å si opp mitt ADSL-abonnement fra Telenor, dersom Telenor gjennomfører sin beslutning om å trekke seg fra NIX, Norges knutepunkt for internettrafikk.

For å gjøre analogien enkel, kan du sammenligne NIX med offentlig vei, mens Telenor nå har valgt å bygge sitt eget veinett. For å få lov til å kjøre på Telenors veinett, må innholdsleverandører betale penger til Telenor, dersom Telenor ønsker det. Skal du eksempelvis lese en nettavis, må nettavisen betale penger til Telenor for at Telenors kunder skal kunne lese nettavisen.

Dette er en politikk som er svært uforenelig med mine syn på hvordan internett skal fungere, og jeg kommer derfor til å gå ut av mitt eksisterende kundeforhold til Telenor, dersom de gjennomfører beslutningen. Samtidig kommer jeg til å sende et brev til Telenor, hvor jeg klargjør for mitt syn og hvorfor Telenors valg om å trekke seg fra NIX gjør at jeg forlater dem.

Ingen er tjent med at Telenor trekker seg fra NIX. Verken de som liker Telenor, eller de som ikke liker dem. Hovedårsaken til dette er at de som er tilknyttet NIX har inngått en avtale om ikke å prioritere noen nettsteder fremfor andre. Ved å trekke seg fra NIX står Telenor fritt til å selv kunne velge hvilke nettsteder deres kunder skal få tilgang til eller ei.

Jeg oppfordrer alle til å legge igjen en kommentar, for å presse frem en omgjøring av beslutningen fra Telenor! Kommentarene kommer jeg til å vedlegge brevet til Telenor, så nå har du sjansen til å la din stemme telle!

Ytterligere lesing:

Oppdatering

Jeg har opprettet et ferdig dokument, som du kan fylle ut og sende til Telenor. Dokumentet kan lastes ned som Open Document Format eller Microsoft Word. Last ned dokumentet, gjør nødvendige endringer, lagre det som PDF og send det til Informasjonssjef Atle Lessum på e-post atle.lessum@telenor.com.

Martin Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er en blogg av Martin Koksrud Bekkelund, hvor han lufter sine tanker om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn Flickr
Vimeo GitHub Google+ SlideShare Martin Bekkelunds RSS-kanal

 

© 1995-2014 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt