Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva skjer, Digi?

19.09.07

Jeg har vært fast leser av Digi.no i mange år. Imidlertid synes jeg kvaliteten på artiklene har gått jevnt nedover, spesielt det siste året. Fra å være en etterrettelig nyhetskilde finner jeg flere og flere artikler med så grove feil eller mangler at jeg de siste ukene har vurdert å slutte å lese Digi. Jeg mistenker at det kan være en sammenheng med at jeg selv opparbeider meg mer erfaring og innsikt i bransjen som Digi dekker.

Det er lenge siden jeg sluttet å lese ITavisen, og de få gangene jeg tilfeldigvis dumper innom er det ingenting som tilsier at jeg bør begynne å lese den igjen. En fellesnevner for mange nettaviser er muligheten for å legge igjen kommentarer til artiklene, en funksjon jeg alltid har irritert meg over, og som både bidrar til å understreke et allerede dårlig innhold, i tillegg til å la hvem som helst legge igjen feilaktige påstander.

Jeg savner en nettavis som fokuserer på få, gode artikler fremfor en lang rekke masseproduserte artikler som er direkte avskrift fra NTB. De som leser A List Apart vil garantert gi meg medhold i at artiklene som publiseres på A List Apart er av høy kvalitet, går skikkelig i dybden og er etterrettelig i innholdet. A List Apart er et slags nettbasert magasin som utgis i nummer. Dette foregår ved at det ved hvert nye nummer publiseres en håndfull artikler samtidig.

Min frustrasjon dreier seg i all hovedsak omkring det faktum at vi ikke har en god, etterrettelig og troverdig nettavis som makter å stille kritiske spørsmålstegn ved temaene som omtales i artiklene. Enten har man interesser i det som omtales, for eksempel slik det IDG-nettverket har i Microsofts sponsorpenger, eller man har ikke tilstrekkelig vilje til å sette seg godt nok inn i temaet man skriver om. Kompetanse bør ikke være et problem. Hvem som helst kan sette seg inn i en kompleks problemstilling bare man har motivasjonen til å gjøre det.

Jeg lar dette stå som en åpen utfordring til alle nettaviser som måtte føle seg kallet.

Frustrasjoner

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler