Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Programvare og lønnsomhet

15.11.07

Hver gang et programvare- eller konsulenthus som har tuftet sin virksomhet på fri programvare går konkurs, hører man alltid kommentarer som at «fri programvare lønner seg ikke» eller «there’s no such thing as a free lunch». Hører man det samme når programvare- eller konsulenthus som har tuftet sin virksomhet på proprietær programvare går konkurs?

Hvorvidt en bedrift er lønnsom eller ei avhenger ikke av om den leverer fri eller proprietær programvare, men hvor god den er til å følge den forretningsmodellen man velger. Senest i dag kan man i Digi.no lese at Microsoft-partneren Masterminds er på vei mot konkurs. Jeg har selv arbeidet for en Microsoft-partner som stod på kanten av stupet, truet av konkurs.

Jeg skal ikke gå inn i noen dypere analyser av forretningsmodeller, men vil bare påpeke at konkurser rammer alle, enten man driver med fri eller proprietær programvare.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt