Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva faen, Kristin?

14.01.08

Da den rødgrønne regjeringen kom til makten, håpet mangt et sosialisthjerte på innfrielse av sosialistiske idealer. Over to år etter regjeringsskiftet er det imidlertid noe skikkelig galt.

I kveld hadde vi besøk av mine foreldre. Begge er pensjonister. Mor er for tiden litt oppgitt, fordi hennes nye skattekort trekker henne for 46 % skatt. Min mor, en pensjonist, skal altså betale 46 % skatt av en inntekt som er en tredjedel av min. Jeg, derimot, er strålende fornøyd, for jeg skal i år skatte 29 %, ikke helt ulikt tidligere år.

Mor ringte likningskontoret for å få klarhet i hvorfor hun fikk dette skattesjokket. Det fikk hun ikke et svar på, men hun fikk bekreftet at trekkprosenten er riktig.

Kan noen vennligst fortelle meg hvorfor en pensjonist skal betale 46 % skatt?

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt