Livet med Ubuntu

23.04.08

Linux

Ubuntu Linux

Forrige gang jeg byttet jobb, tanket jeg opp en gammel maskin med Mandriva Linux, mens jeg ventet på ny maskin. Når jeg byttet jobb nå nylig, kom jeg på nytt opp i samme utfordring. Apple tar seg god tid, og akkurat nå tipper jeg min nye MacBook Pro er på vei med muldyrtransport over Uralfjellene.

Denne gangen har jeg tatt Ubuntu fatt. I snart en måned har jeg benyttet Ubuntu som mitt primære operativsystem her hjemme, og det fungerer veldig godt. En del arbeidsoppgaver har jeg lagt på vent, for ikke å ødelegge inngrodde rutiner og etablerte arbeidsprosesser. Eksempelvis vil billedredigering og redigering av websider bli lagt til siden.

Ubuntu gjør en fantastisk jobb, og løser alle oppgaver jeg ønsker å gjennomføre. Det er faktisk kun to programmer som forhindrer meg fra å bli Ubuntu-bruker på heltid, mine favorittprogrammer Photoshop og Lightroom.

Så langt jeg kan forstå, er det få eller ingen grunner til at folk flest sakte men sikkert kan ta i bruk Ubuntu som sitt primære operativsystem. Fungerer det for meg, fungerer det for de fleste. Her i huset har samboeren eksempelvis brukt Ubuntu i nesten tre år.

Hva med deg? Har du byttet? Hvorfor (ikke)? :-)

Martin Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er en blogg av Martin Koksrud Bekkelund, hvor han lufter sine tanker om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn Flickr
Vimeo GitHub Google+ SlideShare Martin Bekkelunds RSS-kanal

 

© 1995-2014 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt