Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Skyen og deg

04.11.10

Driver du din egen telefonsentral? Driver du ditt eget kraftverk? Sannsynligvis ikke. Hvorfor skal du da fortsette å drifte dine egne IT-løsninger internt på din arbeidsplass.

I dag har vi god tilgang til internett fra nær sagt hvor som helst, i hvert fall fra de stedene som betyr mest. Båndbredde har blitt billig og tilgjengelig, det samme har lagringskapasitet. Derfor er migrering av interne IT-systemer ut på nettet, populært kalt skyen, et naturlig steg videre.

Migrering til skyen vil utvilsomt være et omdiskutert tema for mange. Med migrering følger ikke bare overflødige ansatte, men potensielt sett vil en hel gruppe arbeidstakere være utrydningstruet — drifterne i alle de små selskapene.

De praktiske og juridiske spørsmålene er selvfølgelig mange, og skyen vil foreløpig ikke være et sted for alle, men på sikt er trenden klar. I hvert fall om man trekker parallellen til telefonsentraler og kraftverk.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt