Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Politiske lik

11.01.11

Den intense drakampen om Datalagringsdirektivet (DLD) har blitt en politisk farse hvor Arbeiderpartiet går over politiske lik for å nå sitt mål.

5 av 7 politiske stortingspartier er mot innføring av DLD i norsk rett. Men at de fleste politiske partier er mot DLD betyr ikke at det er flertall i Stortinget mot det. Arbeiderpartiet er for, Høyre er usikre og resten er mot. Hvis Arbeiderpartiet og Høyre finner sammen i denne saken, får DLD flertall i Stortinget.

I tillegg fantes det visstnok et lite antall representanter i Fremskrittspartiet som er for. Derfor har Siv Jensen svingt partipisken og høvlet ned all DLD-sympati.

For å få stortingsflertall for innføring av DLD må Arbeiderpartiet hente støtte hos Høyre. De prøvde seg også på tilhengerne i Fremskrittspartiet, men den døren ser nå heldigvis ut til å være stengt.

Fremskrittspartiet har i mange år vært fremholdt som Arbeiderpartiets politiske fiende nummer én. At Arbeiderpartiet nå søker støtte hos Fremskrittspartiet viser at innføringen av DLD har blitt en politisk prestisjesak for Arbeiderpartiet mer enn en faglig nødvendighet.

Slikt er ikke Stortinget verdig.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt