Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Skirøveri

14.02.11

Snart starter Ski-VM 2011 i Oslo, og tradisjonen tro fører deg seg inn i rekken over store idrettsarrangement som går på en astronomisk budsjettsprekk.

Matsatsing under SKI-VM 2011

Foto: Matsatsing under SKI-VM 2011 av Fiskeri- og kystdepartementetCC BY 2.0

I Dagens Næringsliv torsdag 10. februar skrev Steinar Juel i Nordea om idrettsarrangementers leie evne til å overskride alle budsjetter. Han eksemplifiserte med OL i Athen i 2004 som kostet 10 ganger budsjettet, OL i Beijing i 2008 som kostet 20 ganger budsjettet og de ennå ikke avviklede arrangementene i Russland i 2014 og London i 2012 som allerede før det er svettet en eneste dråpe har overskredet sine budsjetter med henholdsvis 3 og 4 ganger.

Ski-VM som nå skal arrangeres i Oslo er intet unntak. Overskridelsene nærmer seg 4 ganger den opprinnelige kostnadsrammen. Og hvem betaler ekstraregningen? Jo, det blir deg og meg.

Jeg er ikke her ute etter en diskusjon om hvorvidt vi skal benytte offentlige midler på store idrettsarrangement. Jeg er — mildest talt — oppgitt og forbannet over hvordan de budsjettansvarlige for slike arrangement ikke holdes ansvarlig for kostnadsoverskridelsene. Og når det nærmest går automatikk i at det offentlige skal være økonomisk garantist for gjennomføringen er det grunn til å reagere.

Man utarbeider et budsjett som det offentlige kan spise, for så å gå på en diger overskridelse, gang på gang. Det er intet annet enn tyveri!

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt