Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

De prinsippløse

10.03.11

«Enige og tro til Dovre faller», sverget våre landsfedre etter riksforsamlingen på Eidsvoll for snart 200 år siden. I går kveld sa Høyres stortingsgruppe ja til Datalagringsdirektivet (DLD). Våre landsfedre ville aldri tilgitt dem.

Snøhetta

Foto: Snøhetta av Tommy Lyngmo • Lisens: CC-BY-NC-SA 2.0

I Norge har rettsstaten stått sterkt siden riksforsamlingen på Eidsvoll i 1814. Både i årene før og etter 1814 var våre landsfedre og -mødre opptatt av grunnleggende verdier for å bygge det samfunnet vi kjenner i dag, et samfunn hvor individet, personlig frihet og tillit til enkeltmennesket står sterkt. På disse verdiene bygget de landet. De er grunnfjellet for Norge som nasjon.

Når den norske stat med Arbeiderpartiet og Høyre i spissen nesten 200 år senere utviser mistillit til hele den norske befolkning, ved å overvåke samtlige innbyggere, svikter de prinsippene våre forfedre bygget landet på.

Ille er det å svikte egne prinsipper. Verre er det å svikte Norge. Jeg håper de husker det neste gang de feirer 17. mai.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt