Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Windows XP

06.02.12

Windows XP er operativsystemet som nekter å dø. Tvert imot, det elleve år gamle operativsystemet får ifølge ITavisen flere brukere. Hva er det som får både bedrifter og privatpersoner til å fortsette å bruke et operativsystem som knapt supporteres?

Slik jeg ser det, er svaret enkelt.

Windows XP var på mange måter et godt operativsystem. Samtidig hadde det en del svakheter. Problemet er at svakhetene har fulgt med i senere versjoner av operativsystemet, og de har sågar blitt flere. Alle husker fadesen Vista, og selv om Windows 7 er en forbedring, er det allikevel ikke nevneverdig forskjellig fra XP.

Den store flukten fra XP ser vi først når Windows gjennomgår en revolusjon heller enn en evolusjon. Litt som da Apple forkastet Mac OS 9 og bygget Mac OS X fra bunnen.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt