Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vis meg din forretningsmodell

29.08.13

Nettet er fullt av gratistjenester som Facebook og Twitter og Google. Og ofte sies det at når tjenesten er gratis, er det du som er produktet som blir solgt, blant annet gjennom salg av dine personopplysninger til annonsører.

Det er ikke alltid tilfelle.

Det er riktig at det ikke finnes en gratis lunsj. Men selv om produktet er gratis for deg, er det ingen automatikk i at det allikevel er du betaler i form av for eksempel personopplysninger. Vel så ofte ser vi tjenester som er gratis for privatpersoner, men som koster penger for bedrifter.

Det viktigste du gjør når du evaluerer gratistjenester er ikke å unngå dem, men å forstå forretningsmodellen og lese personvernerklæringen.

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt