Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

IFTTT

07.08.14

I dag tilbyr nær sagt alle nettjenester og moderne dingser et API. Imidlertid krever et API inngående kunnskap for å bruke det. IFTTT er en genial nettjeneste som gjør jobben med å la de forskjellige API-ene snakke sammen.

IFTTT

IFTTT står for «If This Then That» og kobler forskjellige dingser og nettjenester sammen under gitte forutsetninger. Hvis noe skjer ett sted, skal noe annet skje et annet sted. Derav navnet.

IFTTT har støtte for en lang rekke dingser og nettjenester, alt fra Facebook, Google og Twitter til værstasjoner, røykvarslere og klimaanlegg. Dette er i IFTTT kalt «channels» hvor du henter eller plasserer informasjon. Du bruker informasjon fra én «channel» som en «trigger» og sender informasjonen til en annen «channel» som en «action». En slik regel kalles en «recipe». Fullstendig forklaring finner du hos IFTTT.

Det fantastiske er at du kan skru sammen dine egne «recipes» nærmest uten grenser. Hva med å sende naboen en SMS hvis røykvarsleren utløses? Eller dimme innebelysningen til rødt hvis CO2-nivået blir for høyt? Hva med automatisk vanning av plantene når du er på ferie?

En gammel floskel sier at det kun er fantasien som setter grenser. Med IFTTT er det faktisk sant.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler