Hei!
Mitt navn er Martin.

Jeg arbeider med teknologiledelse og lager løsninger som løser problemer for folk og bedrifter.

Kort om meg.

Jeg er gift, har to barn og er bosatt på Voksenkollen i Oslo. Jeg har en høyere utdannelse i informasjonsteknologi fra Høyskolen Kristiania, tidligere DPH/NITH/Westerdals. Jeg har jobbet med teknologi og teknologiledelse siden 1999, både som konsulent og som leder. Du kommer i kontakt med meg på telefon 930 555 10 eller e-post martin@bekkelund.net.

Hva er jeg god på?

Jeg er god til å forstå menneskers behov slik at de blir godt ivaretatt i løsningene jeg har ansvar for.

Jeg er god på å lede teknologiprosjekter og teknologimiljøer.

Jeg vet hva som skiller et suksessfullt prosjekt fra et som feiler, fordi jeg har førstehåndserfaring med begge deler.

Jeg vet hvordan man setter sammen autonome team for å teste ut nye ideer i markedet, raskt og billig.

Jeg vet hvordan man organiserer teknologiavdelinger og hva som fungerer og ikke fungerer, fordi jeg har førstehåndserfaring med begge deler.

Jeg vet verdien av å feile, og hvordan man gjør det raskt og billig, fordi det skaffer verdifull kunnskap om hva som fungerer.

Jeg er god med folk. Jeg vet hva som motiverer og jeg vet hva som tar livet av arbeidsgleden.

Jeg kan programmere og har god teknologikunnskap, fordi jeg vet at det gjør meg bedre rustet til å ta beslutninger som handler om digitalisering og teknologi.

Jeg er en god foredragsholder og har holdt mer enn 350 kurs og foredrag.

Jeg har hatt flere styreverv og er skribent.

Jeg er god på å brygge kaffe. Har du lyst på en kopp?

Ting jeg er opptatt av.

Jeg er opptatt av at jeg skaper lønnsomhet og verdi for min arbeidsgiver og mine kunder. Det er lett å komme på ideer, men det er ideene som gir inntjening som til slutt skaffer mat på bordet.

Jeg er opptatt av at folk har det bra på jobb. Jeg tror at folk som trives på jobben gjør en god jobb. Jeg dulter hjem folk på ettermiddagen, dersom jeg ser at de sitter lenge hver dag, fordi jeg tror det er bedre å gjøre en god jobb i åtte timer enn en middelmådig i tolv. Dessuten er det bra for motivasjonen å ha en god balanse mellom jobb og fritid.

Jeg er opptatt av at folk får frihet til å løse sine oppgaver slik de selv mener de løses best. Når man først ansetter dyktige mennesker, er det viktig at de får frihet til å utøve sitt fag og dermed føle tillit. Mennesker som gis tillit tar ansvar for jobben sin.

Jeg er opptatt av det uformelle. Titler og posisjoner er uviktige for meg, jeg er genuint opptatt av oppgavene som skal løses. Samtidig er det viktig som leder å sette rammene man arbeider innenfor og ta tydelige beslutninger der det er nødvendig.

Jeg er opptatt av at folk selv får velge det utstyret de trenger for å gjøre en god jobb. Det betyr ikke at folk skal få nye maskiner og telefoner til enhver tid, men at de selv velger om de vil ha en Mac eller PC, en iPhone eller Android. La folk bruke de verktøyene de kjenner fra før og som de trives med.

Jeg er opptatt av at folk finner konsentrasjon og arbeidsro på jobben. Det er en vanskelig oppgave, for enkelte foretrekker å sitte i landskap, mens andre trenger å trekke seg tilbake for å arbeide best.

Jeg er opptatt av at folk finner de små gledene på jobben. Noen liker å brygge sin egen kaffe på kontoret, andre er opptatt av grønne planter i kontorlokalene og noen har behov for å lufte hodet med en spasertur.

Jeg er opptatt av at man ikke planlegger for mye. Verden er i kontinuerlig endring, og den kunnskapen vi har i dag er ikke den samme som vi hadde for et halvt år siden. Det må planlegges, men ikke for mye.

Jeg er opptatt av å ha forskjellige typer mennesker rundt meg. Dette er vanskelig, for det er lett å ansette mennesker som tenker og mener som en selv. Folk må kunne utfordre ideer, men allikevel ha en felles forståelse av hva som er viktig.

Steder jeg har jobbet.

2012- Posten Norge AS, direktør for produkt- og forretningsutvikling
2007-2012 Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, utviklingsleder
2006-2007 Norse, seniorrådgiver
1999-2006 Advania, seniorrådgiver

Hva ser jeg etter nå?

Jeg liker å lage løsninger som løser ekte problemer, enten det er for samfunnet, natur og miljø eller for mennesker.

Aller best trives jeg når jeg jobber med nye ideer og løsninger.

Jeg trives i lederstillinger.

Jeg ser etter en jobb med en god balanse mellom jobb og fritid.

Jeg er motivert for nye utfordringer og nye problemstillinger!

Kontakt meg!

Det minst forpliktende i hele verden er hyggelig samtale over en kopp kaffe. Ring meg gjerne på 930 555 10 eller send meg en e-post på martin@bekkelund.net.