Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Retningslinjer for kommentarposting

Aller først vil jeg si at jeg setter stor pris på at du besøker meg på nett, og jeg håper du liker innleggene jeg skriver. Hvis ikke, eller hvis jeg har utelatt noe, setter jeg stor pris på en kommentar til det aktuelle innlegget. Alle står fritt til å poste en kommentar til mine innlegg. Jeg har dog skrevet noen enkle kjøreregler som må overholdes for å ivareta en konstruktiv og saklig diskusjon.

Kort oppsummert: vis respekt, si hvem du er.

Navn

Ved å skrive ditt fulle og hele navn tilkjennegir du hvem du er, og viser den lesende at du ønsker å fremstå seriøs og troverdig, slik at dine kommentarer og meninger kan tilkjennegis deg som person og ikke et alias. Hvis du vurderer å poste under et alias eller en falsk / skjult identitet, bør du vurdere hvorvidt kommentaren er verdt å poste i det hele tatt, da det er en overveiende sannsynlighet for at den blir slettet uansett. Hvis man ikke ønsker å presentere seg i diskusjonen, kan man heller ikke forvente at ens meninger blir publisert.

Usaklige kommentarer uten utdypelse slettes. Ufine navn, reklame, eller kommentarer postet i den hensikt av å utgi seg for å være en annen vil bli slettet uten forvarsel og det vil bli foretatt en vurdering av hvorvidt din IP-adresse skal kunne poste kommentarer igjen.

E-postadresse og nettsted

Du må legge igjen din e-postadresse for å poste en kommentar. Det blir foretatt kontroll på om e-postadressen til kommentarer som holdes igjen til godkjenning eksisterer. Poster du med en ikke-eksisterende eller falsk e-postadresse blir kommentaren slettet. Din e-postadresse må du legge igjen for at jeg skal kunne kontakte deg vedrørende din kommentar, om nødvendig. Din e-postadresse vil ikke vises på bekkelund.net eller deles ut til tredjepart uten rettslig kjennelse. E-postadressen vil ikke være synlig for spam-sankere. Om ønskelig legger du også igjen adressen til ditt nettsted.

Les andres kommentarer

Før du legger igjen en kommentar bør du lese hva andre har kommentert før deg. Kanskje lurer de på det samme som deg, og kanskje foreligger det allerede svar på det du lurer på. Eller kanskje noen andre deler dine synspunkter og allerede har lagt igjen gode argumenter.

Les det andre har skrevet, så slipper vi å bruke tid og krefter på gjentakelser.

Din kommentar

Hvis du først bestemmer deg for å poste en kommentar, post helst noe som gir mening til artikkelen jeg har skrevet. En kommentar som «Knallbra!» eller «Dette var dårlig!» gir ingen utfyllende mening og tar kun opp unødig plass. Jeg setter stor pris på utfyllende meninger, enten du er enig eller uenig i det jeg har skrevet.

Hold deg til temaet for artikkelen. Å legge igjen en hilsen som en kommentar er hyggelig, men send den heller som e-post.

Du er i din fulle rett til å være enig eller uenig i det jeg skriver. I begge tilfeller forventer jeg at du fremstår på en høflig og reflektert måte, uten å virke nedlatende eller arrogant. Dette gjelder også når du svarer på kommentarer postet av andre lesere. Bringer du korreksjoner til artikkelen bør du underbygge påstander med faktahenvisninger. Kritikk skal være konstruktiv og bidra til å forbedre innholdet i artikkelen.

Språket vi skriver er norsk (bokmål eller nynorsk). Jeg er tilhenger av god grammatikk, og håper du gjør deg flid med å skrive god, korrekt norsk.

Sletting eller redigering av kommentarer

Kommentarer jeg finner upassende og uten innhold, f.eks. nedlatende, diskriminerende, spam, etc, slettes uten ytterligere forvarsel. Jeg forbeholder meg også retten til å redigere kommentarer, der jeg ser det nødvendig. En kommentar kan være gjenstand for redigering dersom den er upassende og uten innhold, f.eks. nedlatende eller diskriminerende. Anonyme kommentarer kan bli redigert uten ytterligere informasjon, mens kommentarer fra navngitte personer vil bli merket med at kommentaren er redigert.

Posting av spam, uønsket reklame eller liknende skal ikke forekomme! Hvis jeg anser en kommentar som spam blir den slettet uten forvarsel og IP-adressen sperres fra å poste flere kommentarer. Det benyttes et spam-filter for å filtrere vekk uønskede ord. Kommentarer jeg anser som grovt brudd på nettiketten vil bli slettet, meldt til respektive ISP og IP-adressen sperret for ytterligere posting.

Har du spørsmål eller kommentarer til retningslinjene kan du kontakte meg via mitt kontaktskjema.

Takk for at du tok deg tid til å lese retningslinjene for bekkelund.net!

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2019 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt