Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Leseplate

25.10.09

Nook

Jeg liker å lese bøker og jeg liker dingser. Allikevel var jeg fast bestemt på å ikke titte på leseplater, i frykt for å få lyst på en. Jeg liker nemlig døde trær, de har usannsynlig mye sjarm over seg.

For noen uker siden traff jeg Christoph på Gardermoen. Han viste fornøyd frem sin leseplate fra Sony. Takk skal du faen meg ha, Christoph. På Computerworlds CIO-Forum i forrige uke fikk jeg også låne IT-direktøren i NSB sin Kindle.

Jeg innså at slaget var tapt. Jeg vil ha en leseplate.

Problemet er at jeg ikke har satt meg tilstrekkelig inn i verken modeller eller teknologi. Derfor har jeg satt opp noen ønsker — ikke krav — til hva jeg forventer av en leseplate:

 • DRM-fri
 • Benytter åpne standarder/formater på bøkene
 • Er bygget på et åpent operativsystem
 • Lekkert design
 • Greit utvalg av tilbehør som mappe å ha den i, ladere, lys, el.
 • Godt utvalg bøker, også norske
 • Gjerne gratis tilgang til bøker
 • Mulig å abonnere på aviser og magasiner
 • Mulig å utvide lagringskapasiteten med minnekort
 • Mulig å låne bøker til og av andre
 • Nettilkobling over trådløst og mobiltelefonnett
 • Fungerer i Norge, også om den er kjøpt i utlandet

Oppfordringen går derfor ut til deg! Hvilken leseplate bør jeg kjøpe, og hvorfor?

Martin skriver regelmessig om hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Dersom du er interessert i å følge med på hva Martin skriver, finnes det flere måter å holde deg oppdatert på. Les mer...

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Bekkelund.net er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om samspillet mellom teknologi, samfunn og politikk. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

Følg Martin

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

Søk

© 1995-2016 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt