Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norske e-bøker

23.09.10

Må den norske bokbransjen inn i en krise før de lanserer gode digitale løsninger?

Den norske bokbransjen har lenge diskutert hvordan de skal imøtekomme fenomenet og «problemet» e-bøker. Jeg skriver «problemet» fordi bransjen gir meg inntrykk av at e-bøker er et problem og en trussel mot deres geskjeft, og ikke en mulighet for å effektivisere egen drift.

Problemet, slik jeg ser det, er ikke teknologiske utfordringer, produksjonskostnader, produksjonsprosesser, distribusjonsformer eller piratkopiering, men at den norske bokbransjen bruker alt for lang tid på å lansere et norsk tilbud. Brukernes frustrasjon er lett å se, blant annet på Twitter.

Mens utenlandske aktører spiser norske markedsandeler, bruker den norske bokbransjen tid og krefter på å krangle om momsregler, klø seg i hodet over utfordringen med piratkopiering og klage over hvordan deres trygge og beskyttede hverdag nå er truet av nye trender og nye tider.

For alt jeg vet har den norske bokbransjen all grunn til å klage, men det hjelper ikke på deres problem. Norske kunder vil kjøpe e-bøker. Hvis ikke den norske bokbransjen nå entrer markedet, kan de være helt sikre på at det verken er momsregler, piratkopiering eller teknologiske utfordringer som tar livet av dem, men deres egen sendrektighet.

Mitt tips til bokbransjen er å kaste seg over Amazon, iPad, leseplater, smarttelefoner og andre kanaler hvor kundene ferdes. Jeg kan ikke garantere at det blir enkelt, men jeg kan garantere at det på sikt vil være langt enklere enn å ikke være til stede overhodet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler