Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Den ultimate mobiltelefonen

13.03.06

Jeg er på utkikk etter ny mobiltelefon. I motsetning til alle (?) andre er designet underordnet for meg. Jeg er hovedsakelig ute etter funksjonaliteten, ikke designet, selv om den gjerne kan være lekker for øyet også. Søket etter den ultimate mobiltelefonen er i gang.

Noen krav / ønsker:

 • WLAN
 • Helst 3G
 • Kompatibel med Microsoft Exchange Server / Exchange-klient
 • Mulighet for ekstra minnekort
 • Blåtann
 • GPS
 • Gjerne QWERTY-tastatur
 • Java-kompatibel
 • Kan åpne (og helst også lagre) Microsoft Office-dokumenter, og helst også noen åpne standarder
 • Kamera (video og stillbilder) med blitz
 • Kan kjøre en moderne nettleser
 • MP3-spiller (og gjerne også OGG)
 • Videospiller med støtte for de mest vanlige, åpne formatene
 • Gjerne uPnP-støtte
 • IrDa
 • Helst støtte for Putty, Citrix og TS

Noe vesentlig jeg mangler?

Poenget er at jeg skal kunne koble meg til jobbens Exchange-miljø for mobile enheter via WLAN. Jeg bruker dette tidvis i dag, men syntes det er svært upraktisk med både PDA og telefon. Synkronisering av data er uaktuelt for fremtiden. Jeg er lei av manuell eller halvautomatisk synkronisering av data. Videre er jeg klar for terminalbasert tilgang til maskiner. I dag benytter jeg Putty mot mine private maskiner, hvilket fyllet behovet på den private siden. På jobben er jeg derimot interessert i tilgang via Citrix eller TS.

Finnes telefonen jeg ønsker meg? Legg igjen et tips som en kommentar. :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Duppeditter

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler