Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Den ultimate mobiltelefonen

13.03.06

Jeg er på utkikk etter ny mobiltelefon. I motsetning til alle (?) andre er designet underordnet for meg. Jeg er hovedsakelig ute etter funksjonaliteten, ikke designet, selv om den gjerne kan være lekker for øyet også. Søket etter den ultimate mobiltelefonen er i gang.

Noen krav / ønsker:

 • WLAN
 • Helst 3G
 • Kompatibel med Microsoft Exchange Server / Exchange-klient
 • Mulighet for ekstra minnekort
 • Blåtann
 • GPS
 • Gjerne QWERTY-tastatur
 • Java-kompatibel
 • Kan åpne (og helst også lagre) Microsoft Office-dokumenter, og helst også noen åpne standarder
 • Kamera (video og stillbilder) med blitz
 • Kan kjøre en moderne nettleser
 • MP3-spiller (og gjerne også OGG)
 • Videospiller med støtte for de mest vanlige, åpne formatene
 • Gjerne uPnP-støtte
 • IrDa
 • Helst støtte for Putty, Citrix og TS

Noe vesentlig jeg mangler?

Poenget er at jeg skal kunne koble meg til jobbens Exchange-miljø for mobile enheter via WLAN. Jeg bruker dette tidvis i dag, men syntes det er svært upraktisk med både PDA og telefon. Synkronisering av data er uaktuelt for fremtiden. Jeg er lei av manuell eller halvautomatisk synkronisering av data. Videre er jeg klar for terminalbasert tilgang til maskiner. I dag benytter jeg Putty mot mine private maskiner, hvilket fyllet behovet på den private siden. På jobben er jeg derimot interessert i tilgang via Citrix eller TS.

Finnes telefonen jeg ønsker meg? Legg igjen et tips som en kommentar. :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt