Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Putt selvangivelsen i postkassa

18.04.06

Tidligere i år skrev jeg en ironiserende og lett provoserende post om skatt på privat mobilbruk. Reaksjonene lot ikke vente på seg, spesielt ikke fra rød-grønt hold.

Mange har i løpet av den siste tiden mottatt et kjedebrev hvor man oppfordres til å levere selvangivelsen med vanlig post, i stedet for å benytte ett av de elektroniske innleveringsalternativene.

Kjedebrevet lyder som følger:

Regjeringen oppfordrer oss til å benytte informasjonsteknologi (IT), blant annet Internett, for å heve kunnskapsnivået i den norske befolkningen, samt gjøre ligningskontorets arbeid enklere ved å levere selvangivelsen «elektronisk» via Altinn.

Straffen for å følge opp dette er at man på toppen av inntekten blir skattlagt for en inntekt på mellom NOK 4.000 og NOK 6.000 dersom man arbeidsmessig er pålagt å ha telefon og Internett.

Som en stille protest sender vi selvangivelsen 2005 til ligningskontoret med posten.

Det er nesten som om jeg skulle skrevet det selv. På den ene siden oppfordrer staten til økt bruk av IT, men på den andre siden straffer man de som benytter IT aktivt, fremfor å belønne de.

Eksempelvis sparer staten penger på at jeg leverer selvangivelsen min via SMS eller web. I tillegg skal de innkreve skatt av meg for at jeg gjør det selv, ettersom innlevering av selvangivelsen skjer via privat bruk av bredbånd eller mobiltelefon.

Oppfordringen går således ut til deg som føler deg urettferdig behandlet, eller som på en eller annen måte får en mer tungvinn hverdag som følger av denne skatten: Levér selvangivelsen din med vanlig post i år!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler