Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Om å drite penger

19.12.03

Jeg har sett nærmere på utfordringene med å drite penger…

Etter å ha grublet litt på hvordan det ville være å drite penger har det dukket opp et par innlysende spørsmål på veien.

Hvilken valuta kommer ut?
Er det sedler eller mynter (måtte Gud forby)?
Hvilken størrelse er det på sedlene eller myntene?
Kanskje det er tusenlapper?
Det heter jo sorte penger, men disse er kanskje brune?

Etter å ha tenkt litt over det vil det sies ganske kjedelig hvis det ikke kom ut gangbar valuta. Dette er jo tross alt en teit fantasi, så jeg antar videre at det kommer ut sedler av typen norske tusenlapper.

Hvis vi videre ser på hvor mye man kunne tjent på dette er vi litt tilbake til dilemmaet jeg nevnte innledningsvis. Det er jo innlysende at mengden penger som kommer ut er proporsjonalt med inntaket av mat. Normale mennesker går på do for å gjøre bommelom 1, kanskje 2 ganger om dagen. (Bortsett fra Kverna og Biffen, da.) ;-)

Det store spørsmålet er jo hvor mye som kommer hver gang. Det er liten vits hvis det kommer mindre enn en tusenlapp. Da tjener man jo mye mer ved å jobbe og hele poenget med å “drite penger” forsvinner, eller blir rett og slett litt tamt.

For å få en pen avkastning må det være snakk om et sted mellom 5 og 10 tusenlapper pr. gang. Spørsmålet er nå hvor mye mat man må spise for å få til dette kunststykket. Her har vi et skikkelig dilemma. Jo mer man spiser jo mer kommer ut. Videre må man bruke tilsvarende mye penger på mat for å få forbrenningen og omløpet på god gli.

Etter denne konklusjonen har jeg begynt å så tvil om hvor lukrativt det egentlig er å drite penger. Medaljens bakside er garantert vektøkning og et skrudd forhold til mat. Jeg velger å holde min slanke positur og gå til en utrygg arbeidsplass hver dag, fremfor å drite penger.

Martin

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler