Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva er galt med det norske folk?

23.01.04

Vi er da født med ski på beina, eller…?

Den faste leser på bekkelund.net har sikkert tidligere lagt merke til mine artikler om udugelige trafikanter.

Nå som vinteren har nådd vårt land og lagt sin kalde hånd over oss, er det enkelte der ute som blir handlingslammet hvis de setter seg bak et ratt når snøen laver ned i store flak.

I radioen i dag morges kunne jeg høre ord som “kø overalt”, “tett trafikk” og “fullstendig kaos”, både til og fra Oslo. En artikkel i Aftenposten viser omfanget. Det er i slike stunder jeg priser mitt hjemmekontor.

Det slår meg at opplæringen i glattkjøring er en vits. I et land hvor snø, is og slaps dekker veiene store deler av året bør det ikke være en overraskelse for noen at denne hvite massen faktisk er glatt. Som sjåfør er man pliktig å vite hvordan man håndterer bilen under slike forhold.

Det er flott at folk ikke oppfører seg som aper på glatt føre, men det som virkelig irriterer meg er innstillingen mange ser ut til å ha; “Nå er det snø ute, da kjører jeg ekstra sakte for sikkerhets skyld”. Jeg var “heldig” nok til å havne bak et slikt vesen tidligere denne uken, da snøen falt tett over Røyken-bygdene. På rett, flat, saltet vei presterer enkelte å kjøre i 45 km/t i 80-sonen. Ja, for det snør, må vite!

Er folk redde for å kjøre bil på vinteren, kan de ta toget! Ikke at NSB er kjent for verken hurtig, presis eller billig transport, men det er da sikrere enn bilen.

Satt på spissen mener jeg at glattkjøringsopplæringen bør utvides til 5 hele dager for ferske sjåfører. Oppfølgingskurs for aldrende mennesker, eller de som ønsker det burde være lettere tilgjengelig og mer vanlig. Folk må lære å kjøre bil på vinteren!

Etter å ha lest dette tenker du sikkert at jeg er en blære som tror jeg er Gud i trafikken. Det er jeg på ingen måte i stand til å beømme selv, men jeg liker å tro at jeg kan kjøre bil, også på vinteren. Å ha trafikale antenner er tydeligvis en mangelvare hos mange bilister. At de lager kø ser de ikke, for hvis det snør må jo konsentrasjonen rettes forover? Hvorfor skal de bruke blinklyset? De vet da hvor de skal?

Det er typisk norsk å være god, i følge noen… Det er helt tydelig at vi kan bli bedre på vinterføre, så kommer alle seg trygt frem, i tide.

Martin :’(

Les også mer om vinterkaos i:
Jeg sutrer – Dagbladet
14 cm snø – titusenere i kø – Aftenposten
Lange køer og mange bulker – Aftenposten

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler