Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva er et virus?

01.03.04

Er det selve viruset eller Outlook som er roten til alt virusonde som oppleves om dagen…?

Etter å ha vært belemret med et virus på jobben de siste dagene har jeg tenkt nærmere igjennom en tanke jeg har hatt i lengre tid.

I avisene kan vi lese overskrifter som
Virusåret 2004
Nytt virus amok i Norge
Avansert virus herjer videre
osv. osv. Eksemplene er mange og stygge. De røde tapstallene er 7-siffrede. I dollar!

Fellesnevneren for alle er at de benytter svakhetene i Microsoft Outlook for å spre sin styggedom videre blant verdens millioner Outlook-brukere. Når skal journalistene starte å skrive om roten til alle problemene? På den måten vil kanskje Microsoft føle seg forpliktet til å sikre sin programvare bedre. Dessverre er problemet mer dyptgående enn som så. Ettersom Microsoft er den største leverandøren av programvare for den gemene hop, vil det naturlig nok også være Microsoft som er belemret med virus og sikkerhetsproblemer. Hadde programvarefordelingen vært mer lik ville også sikkerhetstruslene vært fordelt tilsvarende. Spørsmålet er: Har vi utviklet teknologi som er for avansert for våre reelle behov? Er teknologien så avansert at den har blitt prioritert foran sikkerhet?

Ettersom jeg er uheldig nok til å benytte Outlook på jobben har vi selvfølgelig fått flere virus på jobben, selv om vi beskytter oss som vi best kan.

Til slutt sitter jeg igjen med noen tanker… Hva er det som er det egentlige viruset? Outlook som vi kjøper i god tro, eller virusene som nærmest følger med på kjøpet?

Er du i tillegg (mis)bruker av Internet Explorer må du heller ikke tro at du ligger godt an. Også dette herlige produktet fra Microsoft har sine “opplevelser” som du kan lese mer om her: http://www.bersvendsen.com/arkiv/202.html. Hva med å prøve Firefox fra Mozilla eller Opera?

Privat er jeg smart nok til å benytte Thunderbird fra Mozilla. Ikke bare er det sikkert, stabilt, raskt og brukervennlig. Det er også gratis, i rak motsetning til Outlook. Hva er det vi egentlig tenker? Tenker vi overhodet?

Martin

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler