Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Min bil er lastet med

24.05.04

Om ting vi (ikke) bruker i bilen…

Jeg har tidligere irritert meg over elendige bilister. Mye i samme gata i dag, men nå er det speil & blinklys som får gjelde.

Dagens biler smykker seg med ekstrautstyr nesten ingen har hørt om. Ny BMW med ABS, ESP, CC, DSC, iDrive, ISOFIX og hvavetjeg… «Stilig», tenker du, og lurer på hva det egentlig betyr. Jaja, samme det, sikkert noe fint, som koster mye og som du ikke har bruk for.

Spørsmålet er, bruker vi egentlig alt dette utstyret? Jeg tviler, for i dagens trafikkbilde er det gjerne sjåfører bak rattet på BMW, Mercedes, Audi etc som sløver mest med både blinklys og speilbruk, og som i tillegg er de mest arrogante i trafikken.

Få ting (og da snakker vi virkelig få) irriterer meg mer enn halvpaniske situasjoner som lett kunne vært unngått med tre blink og en kjapp titt i speilet. Neida, «her-kommer-jeg-holdningen» blir mer og mer utbredt i trafikken, for hvorfor skal vi tenke på andre? Hvorfor skal jeg blinke når ingen andre blinker? Ikke f**n om du skal komme foran meg, nei! Denne gruppen mennesker ser ikke at bilen i rushtrafikken også er en del av kollektivtrafikken, hvor vi alle må hjelpe hverandre trygt frem.

Det er sikkert ikke bare jeg som har stått i en rundtkjøring og venter på en liten luke å smyge seg inn i, mens annenhver bil svinger av uten å bruke blinklys. Skulle hatt lyst til å sette foten i rompa så de driter skosåler i en måned.

Kjapt forslag til lovendring: Innfør 500,- obligatorisk gebyr for alle, og da mener jeg alle som ikke bruker blinklyset, enten mangelfullt eller helt fraværende. Det hadde virkelig skrapt inn kroner i politikassa en morgen i rundkjøringshelvetet Sandvika.

Kanskje det er på tide å ta offentlig kommunikasjon i stedet for å kjøre bil, men det er en annen historie…

Martin

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt