Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Min bil er lastet med

24.05.04

Om ting vi (ikke) bruker i bilen…

Jeg har tidligere irritert meg over elendige bilister. Mye i samme gata i dag, men nå er det speil & blinklys som får gjelde.

Dagens biler smykker seg med ekstrautstyr nesten ingen har hørt om. Ny BMW med ABS, ESP, CC, DSC, iDrive, ISOFIX og hvavetjeg… “Stilig”, tenker du, og lurer på hva det egentlig betyr. Jaja, samme det, sikkert noe fint, som koster mye og som du ikke har bruk for.

Spørsmålet er, bruker vi egentlig alt dette utstyret? Jeg tviler, for i dagens trafikkbilde er det gjerne sjåfører bak rattet på BMW, Mercedes, Audi etc som sløver mest med både blinklys og speilbruk, og som i tillegg er de mest arrogante i trafikken.

Få ting (og da snakker vi virkelig få) irriterer meg mer enn halvpaniske situasjoner som lett kunne vært unngått med tre blink og en kjapp titt i speilet. Neida, “her-kommer-jeg-holdningen” blir mer og mer utbredt i trafikken, for hvorfor skal vi tenke på andre? Hvorfor skal jeg blinke når ingen andre blinker? Ikke f**n om du skal komme foran meg, nei! Denne gruppen mennesker ser ikke at bilen i rushtrafikken også er en del av kollektivtrafikken, hvor vi alle må hjelpe hverandre trygt frem.

Det er sikkert ikke bare jeg som har stått i en rundtkjøring og venter på en liten luke å smyge seg inn i, mens annenhver bil svinger av uten å bruke blinklys. Skulle hatt lyst til å sette foten i rompa så de driter skosåler i en måned.

Kjapt forslag til lovendring: Innfør 500,- obligatorisk gebyr for alle, og da mener jeg alle som ikke bruker blinklyset, enten mangelfullt eller helt fraværende. Det hadde virkelig skrapt inn kroner i politikassa en morgen i rundkjøringshelvetet Sandvika.

Kanskje det er på tide å ta offentlig kommunikasjon i stedet for å kjøre bil, men det er en annen historie…

Martin

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler