Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

“Kan du hjelpe meg med data’n?”

16.06.04

Spør ikke meg, jeg bare jobber her…

Det er utrolig hva man opplever på tur. Ikke minst er det utrolig hva ens medmennesker klarer å lire av seg av ugjennomtenkte setninger.

På besøk hos en kunde, nå nylig, satt jeg på et kontor for meg selv og gjorde noen notater på slutten av dagen, på min bærbare PC. Mens jeg sitter der, kommer det inn en fyr, kanskje rundt 40. Han ser lettere anpusten ut, ser på meg og sier “Jeg kommer ikke inn på server’n”. Jeg ser på ham og svarer “Neivel”, og fortsetter med det jeg drev med.

Jeg har aldri vært hos denne kunden tidligere og har aldri møtt fyren før. Hva er det med meg som gjør at folk tror at jeg kan hjelpe de med “data’n”, uten at jeg engang har møtt de?

Jeg forklarer høflig (selvfølgelig) hvem jeg er, hva jeg gjør og at jeg ikke kan hverken hjelpe ham med å “komme inn på server’n” (hva pokker skal han der inne uansett?), eller å finne en egnet person.

Hvorvidt jeg faktisk kan hjelpe vedkommende er en ting, men jeg tror neppe han ville spurt igjen, dersom han hadde visst at jeg tar betalt pr. time og timeprisen er 1150,-. Klart, å være konsulent er det nærmeste man kommer legal prostitusjon. Konsulenter gjør nær sagt hva som helst for penger. Også å hjelpe folk inn i servere, dersom de måtte ønske det.

Så, har du ikke peiling på “data”, og trenger hjelp; spør noen du kjenner først! Og du: Hva betyr egentlig data?
;-)

Martin – peiling på “data”

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler