Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Jeg imponeres over dagens teknologi

19.06.04

Det er bare synd at ingen vet å bruke den korrekt…

Jeg har den siste tiden reist mye i vårt langstrakte land. Flytoget og Widerøe er selskaper jeg har benyttet meg av. Flytoget for t/r Gardermoen og Widerøe for fly til de mindre destinasjonene.

Jeg blir akk så oppgitt hver gang jeg skal benytte disse selskapenes nettbaserte tjenester.

Widerøe vil tydeligvis ikke ha meg som kunde! Jeg får nemlig ikke lov til å bestille billetter online, hvis ikke jeg bruker Internet Explorer, hvilket jeg ikke gjør! Man bruker da Opera eller Firefox. Hvorfor kjøre gratis Lada når man kan kjøre gratis Mercedes?

For det første virker ikke datovelgeren til Widerøe, og når jeg først har tastet inn alle reiseopplysningene mine, nei da virker ikke knappen for å utføre søk etter rutetider. Sukk!

Løsningen ble akk så enkel: Kjapp telefon til American Express som ordner både fly og hotell via telefon.

Når det gjelder Flytoget imponeres jeg omtrent hver gang jeg besøker deres nettsider. Omtrent hver eneste gang jeg besøker Flytogets nettsider, for å få ruteopplysninger, vises denne forskjellig. Sist gang lot jeg meg virkelig imponere, da var nemlig hele siden blank, også i Internet Explorer!

Fantastisk! :’(

Uten å rakke ned på en hel yrkesgruppe vil jeg påstå at alt for mange smykker seg med den flotte tittelen “webdesigner” uten å ha et snev av hva dette egentlig innebærer.

Jeg ser for meg en gjeng fjortiser, utstyrt med Frontpage, Internet Explorer og add-ons (som f.eks. Flash) installert i bøtter og spann. Så skrur de sammen en side som ser riktig så flott og fancy ut i deres lille verden (gjerne med en oppløsning ingen andre på planeten har) uten å verken validere HTML eller CSS, eller å sjekke den i andre nettlesere eller operativsystemer.

En ting er forhåpentligvis sikkert; ting kan / bør ikke bli værre!

Jeg er av typen som sier i fra hvis ting ikke fungerer hos meg. Opera og Firefox er pt milevis foran Internet Explorer hva gjelder å følge nettstandarder. Derfor sier jeg i fra hvis ting ikke fungerer, og det burde du også gjøre, så er du med på å skape et bedre www for oss alle! Bruker du Opera, Firefox eller Safari og besøker en side som ikke fungerer for deg? Ta kontakt med nettstedets webmaster!

Martin

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler