Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Jeg imponeres over dagens teknologi

19.06.04

Det er bare synd at ingen vet å bruke den korrekt…

Jeg har den siste tiden reist mye i vårt langstrakte land. Flytoget og Widerøe er selskaper jeg har benyttet meg av. Flytoget for t/r Gardermoen og Widerøe for fly til de mindre destinasjonene.

Jeg blir akk så oppgitt hver gang jeg skal benytte disse selskapenes nettbaserte tjenester.

Widerøe vil tydeligvis ikke ha meg som kunde! Jeg får nemlig ikke lov til å bestille billetter online, hvis ikke jeg bruker Internet Explorer, hvilket jeg ikke gjør! Man bruker da Opera eller Firefox. Hvorfor kjøre gratis Lada når man kan kjøre gratis Mercedes?

For det første virker ikke datovelgeren til Widerøe, og når jeg først har tastet inn alle reiseopplysningene mine, nei da virker ikke knappen for å utføre søk etter rutetider. Sukk!

Løsningen ble akk så enkel: Kjapp telefon til American Express som ordner både fly og hotell via telefon.

Når det gjelder Flytoget imponeres jeg omtrent hver gang jeg besøker deres nettsider. Omtrent hver eneste gang jeg besøker Flytogets nettsider, for å få ruteopplysninger, vises denne forskjellig. Sist gang lot jeg meg virkelig imponere, da var nemlig hele siden blank, også i Internet Explorer!

Fantastisk! :’(

Uten å rakke ned på en hel yrkesgruppe vil jeg påstå at alt for mange smykker seg med den flotte tittelen «webdesigner» uten å ha et snev av hva dette egentlig innebærer.

Jeg ser for meg en gjeng fjortiser, utstyrt med Frontpage, Internet Explorer og add-ons (som f.eks. Flash) installert i bøtter og spann. Så skrur de sammen en side som ser riktig så flott og fancy ut i deres lille verden (gjerne med en oppløsning ingen andre på planeten har) uten å verken validere HTML eller CSS, eller å sjekke den i andre nettlesere eller operativsystemer.

En ting er forhåpentligvis sikkert; ting kan / bør ikke bli værre!

Jeg er av typen som sier i fra hvis ting ikke fungerer hos meg. Opera og Firefox er pt milevis foran Internet Explorer hva gjelder å følge nettstandarder. Derfor sier jeg i fra hvis ting ikke fungerer, og det burde du også gjøre, så er du med på å skape et bedre www for oss alle! Bruker du Opera, Firefox eller Safari og besøker en side som ikke fungerer for deg? Ta kontakt med nettstedets webmaster!

Martin

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt