Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Får i ulveklær

22.07.04

Om korttenkte journalister…

Jeg leser på DinSide i dag, om et program som lar deg surfe smartere. Et program ved navn Maxthon benytter seg av Internet Explorers (IE) nettlesermotor. Oppå denne tillegges så funksjoner IE mangler, f.eks. skilleark, sperre for sprett-opp-vinduer med mer.

Aller først kan man spørre seg hvorfor noen i det hele tatt gidder å lage tilleggsfunksjonalitet til en nettleser som har gått ut på dato. Videre kan man spørre seg hvorfor man gidder å lage funksjonalitet som allerede leveres som standard med gode nettlesere som Opera eller Firefox.

Jeg vet ikke om jeg skal bli provosert av følgende utsagn:

“Det er ikke til å stikke under en stol at 99% av alle nettsider er laget med tanke på at de først og fremst skal vises korrekt i Internet Explorer…”

Journalisten skal ha rett i én ting: Mange utviklere tester kun sidene sine i IE. Dette betyr derimot ikke at sidene bevisst er laget for å vises korrekt i IE, og kun IE. Jeg mener at journalisten med dette utsagnet ikke viser alle nettutviklere som faktisk tar jobben sin seriøst, og som vet at IE ikke er den eneste (eller beste) nettleseren på markedet, den behørige respekt.

Mener journalisten virkelig at nettutviklerne hos f.eks. Dagbladet, Aftenposten, VG, Nettavisen, ITavisen, eller Digi (listen er lang) kun designer sidene sine for Internet Explorer? Tror han så dårlig om fagfolk? Det kan selvfølgelig være han har rett, men jeg velger å tro det motsatte.

Martin

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler