Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Jeg, en guru?

17.08.04

I følge Dagbladet er jeg visstnok en guru, jeg også…

Jeg leser i Dagbladet.no at Wired fra nå av skal skrive internett med liten i, i stedet for Internett som de har gjort tidligere.

Jeg har alltid ment at internett skal skrives med liten i, av nettopp samme grunn som Wired:

“Why? The simple answer is because there is no earthly reason to capitalize any of these words. Actually, there never was.”

Internett er ikke et egenavn, slik jeg ser det, og det er derfor ingen grunn til å skrive internett med stor forbokstav. Norsk Språkråd ser ikke ut til å være enige, men de har så mange rare meninger…

Jan Hoel i Norsk Språkråd uttaler følgende:

“Man kan tenkes å kunne skrive internett med liten i, men det blir da benevnelse på alle mulige internett – sammenkoblinger av flere datamaskiner som utgjør et nett. Når vi bruker stor bokstav, så viser vi til det helt bestemte verdensomspennende nettet som utgjør Internett eller verdensveven.”

Så kan man diskutere hvordan man definerer internett. Er det www, e-post, usenet etc. Eller er det på et lavere nivå, TCP/IP, man definerer internett?

Martin – helst med liten i :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler