Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Service Pack 2 for Microsoft Windows XP

17.08.04

SP2 for XP er ute, og jeg spår at det vil drøye ut i tid med installasjon i større bedrifter. Her kan du lese hvorfor…

Det er gledelig å se at Service Pack 2 for Microsoft Windows XP (SP2) er tilgjengelig. Det vil si, de av oss som har norsk installasjon må vente til september, da den norske utgaven er klar.

SP2 inneholder en rekke sikkerhetsoppdateringer og ny funksjonalitet som bl.a. skal gjøre PC-en din sikrere. Du finner en liste over funksjonalitet på Microsofts nettsted.

Det er godt at Microsoft foretar et drastisk løft for Windows-plattformen, for å gjøre den sikrere, men ikke alle endringer er til det bedre. Med SP2 risikerer du nemlig at mange av programmene du bruker slutter å fungere, enten helt eller delvis. Microsoft har heldigvis publisert en liste over applikasjoner som kan fungere unormalt.

Etter å ha studert denne listen nærmere, spår jeg at det vil ta lang tid før SP2 vil få stor utbredelse i både norske og internasjonale bedrifter.

Hvorfor? Jo, fordi programvare som Citrix ICA client (som vi, og mange av våre kunder benytter på jobben), AutoCAD, F-Secure. Microsoft BizTalk Server 2004 (ironisk nok), en rekke Microsoft Office-versjoner, flere versjoner av Microsoft SQL Server, flere Norman-produkter, flere Symantec-produkter og mye, mye mer, står på listen. I verste fall må man vente på en programvareoppgradering fra produsenten før man kan installere SP2.

Nå kjenner ikke jeg graden av funksjonalitetssvikt i det enkelte produkt, men dette er helt sikkert en risiko ingen IT-direktør er villig til å ta. Hvem vil vel ha ansvaret for at et bedriftskritisk produkt slutter å virke? Dette må testes godt, og tiden det vil ta å teste produktene, vil selvfølgelig avhenge av hvor mange produkter på listen som må testes. For min arbeidsgivers del ser det ut til å bli noen, så jeg forventer ingen SP2 på denne siden av nyttår.

Jeg vil videre anbefale den enkelte hjemme-bruker å kontrollere listen og selv gjøre seg opp en mening om det enkelte produkt som er i bruk. Som privatperson blir det vanskelig å teste den enkelte applikasjon på forhånd. For all del, jeg anbefaler virkelig en oppgradering, men vil kanskje anbefale å vente noen måneder. Da har gjerne de første feilfiksene etter SP2 kommet, og kjente feil er rettet. Eller du kan gjøre som meg, installere MandrakeLinux.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt