Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Service Pack 2 for Microsoft Windows XP

17.08.04

SP2 for XP er ute, og jeg spår at det vil drøye ut i tid med installasjon i større bedrifter. Her kan du lese hvorfor…

Det er gledelig å se at Service Pack 2 for Microsoft Windows XP (SP2) er tilgjengelig. Det vil si, de av oss som har norsk installasjon må vente til september, da den norske utgaven er klar.

SP2 inneholder en rekke sikkerhetsoppdateringer og ny funksjonalitet som bl.a. skal gjøre PC-en din sikrere. Du finner en liste over funksjonalitet på Microsofts nettsted.

Det er godt at Microsoft foretar et drastisk løft for Windows-plattformen, for å gjøre den sikrere, men ikke alle endringer er til det bedre. Med SP2 risikerer du nemlig at mange av programmene du bruker slutter å fungere, enten helt eller delvis. Microsoft har heldigvis publisert en liste over applikasjoner som kan fungere unormalt.

Etter å ha studert denne listen nærmere, spår jeg at det vil ta lang tid før SP2 vil få stor utbredelse i både norske og internasjonale bedrifter.

Hvorfor? Jo, fordi programvare som Citrix ICA client (som vi, og mange av våre kunder benytter på jobben), AutoCAD, F-Secure. Microsoft BizTalk Server 2004 (ironisk nok), en rekke Microsoft Office-versjoner, flere versjoner av Microsoft SQL Server, flere Norman-produkter, flere Symantec-produkter og mye, mye mer, står på listen. I verste fall må man vente på en programvareoppgradering fra produsenten før man kan installere SP2.

Nå kjenner ikke jeg graden av funksjonalitetssvikt i det enkelte produkt, men dette er helt sikkert en risiko ingen IT-direktør er villig til å ta. Hvem vil vel ha ansvaret for at et bedriftskritisk produkt slutter å virke? Dette må testes godt, og tiden det vil ta å teste produktene, vil selvfølgelig avhenge av hvor mange produkter på listen som må testes. For min arbeidsgivers del ser det ut til å bli noen, så jeg forventer ingen SP2 på denne siden av nyttår.

Jeg vil videre anbefale den enkelte hjemme-bruker å kontrollere listen og selv gjøre seg opp en mening om det enkelte produkt som er i bruk. Som privatperson blir det vanskelig å teste den enkelte applikasjon på forhånd. For all del, jeg anbefaler virkelig en oppgradering, men vil kanskje anbefale å vente noen måneder. Da har gjerne de første feilfiksene etter SP2 kommet, og kjente feil er rettet. Eller du kan gjøre som meg, installere MandrakeLinux.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler