Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

CD-er med kopibeskyttelse

20.08.04

Hvorfor ønsker ikke plateselskapet til A-ha at jeg skal kunne ta sikkerhetskopi av CD-en jeg har fått?

Til jul fikk jeg A-has samlealbum “How can I sleep with your voice in my head” av min samboer. På forsiden ser man et lite klistremerke, “Copy Protected”.

Flott! Sannsynligheten for at enkelte av mine CD-spillere ikke vil lese denne, er definitivt til stede. CD-spilleren i stua er omtrent 12 år og jeg vet at den i bilen også er litt sær i kosten, så dette kan bli spennende.

Ettersom CD-ene flyter rundt i bilen, blir de naturlig nok ripete og slitt. Jeg ser det derfor hensiktsmessig å lage en kopi av den originale CD-en, slik at den kan arkiveres og ikke bli ødelagt. Dette har jeg lov til, i følge norsk lov. Nå gjenstår det bare å se hvor god kopibeskyttelsen til Warner er.

Når jeg setter inn CD-en passer jeg på å holde SHIFT-tasten nede, for å unngå at eventuell suspekt programvare automatisk installeres på PC-en. Bedre føre var!

Når CD-en er vel på plass, starter jeg programmet Easy CD-DA Extractor, som bl.a. kan benyttes til å kopiere CD-er. Easy viser meg hvilken CD jeg har satt inn, etter at jeg har trykket på knappen “freedb”. Videre sørger jeg for at filer lagres som MP3. CD-en kan også rippes til lossless-formater som eksempelvis FLAC.

Når dette er gjort, trykker jeg “copy” og kopieringen begynner. Når jeg er ferdig får jeg melding om at alle filer er kopiert til PC-en. Og når vi sjekker filene, ligger det 14 sanger (den siste dropper vi) som jeg kan brenne til en ny CD.

Så mye for kopibeskyttelse!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler