Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

CD-er med kopibeskyttelse

20.08.04

Hvorfor ønsker ikke plateselskapet til A-ha at jeg skal kunne ta sikkerhetskopi av CD-en jeg har fått?

Til jul fikk jeg A-has samlealbum «How can I sleep with your voice in my head» av min samboer. På forsiden ser man et lite klistremerke, «Copy Protected».

Flott! Sannsynligheten for at enkelte av mine CD-spillere ikke vil lese denne, er definitivt til stede. CD-spilleren i stua er omtrent 12 år og jeg vet at den i bilen også er litt sær i kosten, så dette kan bli spennende.

Ettersom CD-ene flyter rundt i bilen, blir de naturlig nok ripete og slitt. Jeg ser det derfor hensiktsmessig å lage en kopi av den originale CD-en, slik at den kan arkiveres og ikke bli ødelagt. Dette har jeg lov til, i følge norsk lov. Nå gjenstår det bare å se hvor god kopibeskyttelsen til Warner er.

Når jeg setter inn CD-en passer jeg på å holde SHIFT-tasten nede, for å unngå at eventuell suspekt programvare automatisk installeres på PC-en. Bedre føre var!

Når CD-en er vel på plass, starter jeg programmet Easy CD-DA Extractor, som bl.a. kan benyttes til å kopiere CD-er. Easy viser meg hvilken CD jeg har satt inn, etter at jeg har trykket på knappen «freedb». Videre sørger jeg for at filer lagres som MP3. CD-en kan også rippes til lossless-formater som eksempelvis FLAC.

Når dette er gjort, trykker jeg «copy» og kopieringen begynner. Når jeg er ferdig får jeg melding om at alle filer er kopiert til PC-en. Og når vi sjekker filene, ligger det 14 sanger (den siste dropper vi) som jeg kan brenne til en ny CD.

Så mye for kopibeskyttelse!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt