Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tøff funksjon i Internet Explorer

24.08.04

Jeg snublet over en tøff funksjon i Internet Explorer…

For noen dager siden snublet jeg over en “tøff” funksjon i Internet Explorer. Man kunne i ITavisen.no i går lese om en dra-og-slipp-feil som lett kan føre til at uvedkommende kan starte programmer de selv har laget, på din maskin.

Som det står i artikkelen, må man riktignok provosere frem en handling selv, men for all del, her skal jeg vise deg hvordan du gjør det:

  1. Først besøker du denne siden som viser deg hvordan du skal fremprovosere feilen. Siden er helt ufarlig. Jeg har prøvd den selv.
  2. Når du har åpnet siden, klikker du venstre museknapp ned på det lille bildet, og drar det mellom de to røde strekene.
  3. Du vil nå se en fil liggende til venstre i skjermbildet, “malware.exe”.
  4. Start maskinen på nytt!

Nå antar jeg at du har startet maskinen på nytt… Tenk på hva denne enkle testen gjorde med PC-en din. Tenk deg så hva et program skrevet med onde hensikter kan gjøre… Som noen jeg kjenner ville sagt det, “Det er bare fantasien som setter grenser!” Det har han evig rett i.

Og du vil fortsatt bruke Internet Explorer, sier du? Hva? Du kommer aldri til å gjøre dette? Neivel, men hva med de sikkerhetshullene Microsoft ikke har funnet?

Tør jeg anbefale:

Get Firefox Get Opera

Martin :-P

Generelt

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler