Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tøff funksjon i Internet Explorer

24.08.04

Jeg snublet over en tøff funksjon i Internet Explorer…

For noen dager siden snublet jeg over en “tøff” funksjon i Internet Explorer. Man kunne i ITavisen.no i går lese om en dra-og-slipp-feil som lett kan føre til at uvedkommende kan starte programmer de selv har laget, på din maskin.

Som det står i artikkelen, må man riktignok provosere frem en handling selv, men for all del, her skal jeg vise deg hvordan du gjør det:

  1. Først besøker du denne siden som viser deg hvordan du skal fremprovosere feilen. Siden er helt ufarlig. Jeg har prøvd den selv.
  2. Når du har åpnet siden, klikker du venstre museknapp ned på det lille bildet, og drar det mellom de to røde strekene.
  3. Du vil nå se en fil liggende til venstre i skjermbildet, “malware.exe”.
  4. Start maskinen på nytt!

Nå antar jeg at du har startet maskinen på nytt… Tenk på hva denne enkle testen gjorde med PC-en din. Tenk deg så hva et program skrevet med onde hensikter kan gjøre… Som noen jeg kjenner ville sagt det, “Det er bare fantasien som setter grenser!” Det har han evig rett i.

Og du vil fortsatt bruke Internet Explorer, sier du? Hva? Du kommer aldri til å gjøre dette? Neivel, men hva med de sikkerhetshullene Microsoft ikke har funnet?

Tør jeg anbefale:

Get Firefox Get Opera

Martin :-P

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler