Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva er det med journalister?

23.09.04

Evner de ikke å se sin egen inkompetanse?

Etter at Microsoft slapp Service Pack 2 (SP2) for Windows XP, har jeg stadig lest i avisene om hvilke problemer SP2 har skapt for brukerne. Journalistene har ikke vært nådige i sin krasse omtale og påpeker det ene problemet etter det andre.

Altså, skal man gjøre store oppgraderinger på en PC, krever dette naturligvis gode forberedelser. Å forvente at man kan oppgradere PC-en og fortsette som tidligere, er for mye å forvente.

Man må først skaffe til veie en oversikt over hvilke programmer Microsoft har rapportert problemer med, hvilket er tilgjengelig på Microsofts nettsted. Videre må man undersøke om det er rapportert om problemer på maskinvareprodusentens nettsted, før man installere SP2. Microsoft har i tillegg publisert en sjekkliste for hva man bør gjøre før installasjon.

For et par dager siden leste jeg i ITavisen.no om trådløst kluss i SP2. Det er da jeg begynner å lure… Klarer ikke journalister å ta selvkritikk? Har de over hodet ingen forståelse for at de mangler nødvendig kompetanse? Sannsynligvis ikke, for i stedet for å gå i seg selv og gjøre nødvendige undersøkelser i forkant, installerer de SP2 og roper rundt seg når ting ikke fungerer. For ITavisen.no var det problemer med det trådløse nettverket. Selv benytter jeg trådløst nettverk i utstrakt bruk, og har ikke hatt noen problemer etter oppgradering. Det samme gjelder min samboer.

Selv er jeg helt avhengig av min bærbare PC for å få gjort jobben min. IT-avdelingen (intern IT) har derfor lagt ned en del arbeid for å sikre at alle applikasjoner og maskiner fungerer etter installasjon av SP2. Jeg har tidligere spådd at det vil drøye ut med installasjon av SP2 i bedriftsmarkedet, nettopp fordi det naturlig nok vil ta tid å teste ut og sikre at alle applikasjoner og maskiner er kompatible med SP2.

Jeg har derimot forståelse for at det kan oppstå uventet inkompabilitet etter installasjon, men jeg spår at denne vil være betraktelig redusert, dersom man har gjort nødvendige undersøkelser i forkant.

Jeg tillater meg derfor å stille spørsmålstegn ved mye av journalistikken her i landet, og håper inderlig at denne typen Se & Hør-journalistikk blir tatt i mot av brukerne for hva det er.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt