Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hva er det med journalister?

23.09.04

Evner de ikke å se sin egen inkompetanse?

Etter at Microsoft slapp Service Pack 2 (SP2) for Windows XP, har jeg stadig lest i avisene om hvilke problemer SP2 har skapt for brukerne. Journalistene har ikke vært nådige i sin krasse omtale og påpeker det ene problemet etter det andre.

Altså, skal man gjøre store oppgraderinger på en PC, krever dette naturligvis gode forberedelser. Å forvente at man kan oppgradere PC-en og fortsette som tidligere, er for mye å forvente.

Man må først skaffe til veie en oversikt over hvilke programmer Microsoft har rapportert problemer med, hvilket er tilgjengelig på Microsofts nettsted. Videre må man undersøke om det er rapportert om problemer på maskinvareprodusentens nettsted, før man installere SP2. Microsoft har i tillegg publisert en sjekkliste for hva man bør gjøre før installasjon.

For et par dager siden leste jeg i ITavisen.no om trådløst kluss i SP2. Det er da jeg begynner å lure… Klarer ikke journalister å ta selvkritikk? Har de over hodet ingen forståelse for at de mangler nødvendig kompetanse? Sannsynligvis ikke, for i stedet for å gå i seg selv og gjøre nødvendige undersøkelser i forkant, installerer de SP2 og roper rundt seg når ting ikke fungerer. For ITavisen.no var det problemer med det trådløse nettverket. Selv benytter jeg trådløst nettverk i utstrakt bruk, og har ikke hatt noen problemer etter oppgradering. Det samme gjelder min samboer.

Selv er jeg helt avhengig av min bærbare PC for å få gjort jobben min. IT-avdelingen (intern IT) har derfor lagt ned en del arbeid for å sikre at alle applikasjoner og maskiner fungerer etter installasjon av SP2. Jeg har tidligere spådd at det vil drøye ut med installasjon av SP2 i bedriftsmarkedet, nettopp fordi det naturlig nok vil ta tid å teste ut og sikre at alle applikasjoner og maskiner er kompatible med SP2.

Jeg har derimot forståelse for at det kan oppstå uventet inkompabilitet etter installasjon, men jeg spår at denne vil være betraktelig redusert, dersom man har gjort nødvendige undersøkelser i forkant.

Jeg tillater meg derfor å stille spørsmålstegn ved mye av journalistikken her i landet, og håper inderlig at denne typen Se & Hør-journalistikk blir tatt i mot av brukerne for hva det er.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler