Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Windows-brukere lever farlig

24.09.04

I hvert fall hvis vi skal tro Digi.no rett…

Man kan i Digi.no i dag lese at Microsoft gjør det farlig å være nøysom. Kort fortalt fordi alle som bruker Windows må henge med i svingene ved å til en hver tid holde sin Windows-installasjon oppdatert med siste feilfikser.

For meg innebærer ikke dette noe stort problem, ettersom jeg får alle feilfikser servert via en server på jobben, eller jeg vet å laste ned feilfikser selv. Tankene mine går derimot til alle som ikke har noen forutsetning for å vite om feil, feilfikser eller hvordan de lastes ned.

Mine foreldre kjøpte i sommer ny PC på Elkjøp. Prisen var fin, servicen var bra og installasjon og klargjøring gikk som en drøm. (Kanskje fordi jeg hjalp de.) Derimot er det en ting som slår meg… Det står ikke et eneste ord om hvordan man skal bruke maskinen i det daglige. Selvfølgelig, det er med bruksanvisninger fra produsenten, men det står ikke et ord om sikkerhet og hvordan man bør gå frem for å til en hver tid holde seg oppdatert. Ansvaret er slik jeg ser det delt, og bør være et initiativ fra enten Microsoft eller forhandler (i dette tilfellet Elkjøp).

Resultatet er at jeg gjør denne jobben når jeg er innom mine foreldre. Men hva med alle de som ikke har en nerd av en sønn? Hva med de som kjøper en PC, og lever lykkelige i den tro at de har en fungerende PC som de kan skrive brev, surfe og lese e-post med, uten å vite om de potensielle sikkerhetstrusler som finnes?

Jeg har vurdert å gi mine foreldre en boks med MandrakeLinux. All erfaring tilsier at dette er et sikrere operativsystem, og at det er like brukervennlig som Windows kan jeg selv skrive under på, jeg bruker det nemlig selv privat. Jeg tror nemlig at den gjennomsnittlige bruker ikke har preferanser til Windows, Linux eller noe som helst, annet enn at det må være enkelt å bruke og at man får utført ønskede oppgaver. Tiden vil vise hvor rett jeg får, dersom Windows fortsetter å avsløre feil og mangler i fremtiden.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt