Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Windows-brukere lever farlig

24.09.04

I hvert fall hvis vi skal tro Digi.no rett…

Man kan i Digi.no i dag lese at Microsoft gjør det farlig å være nøysom. Kort fortalt fordi alle som bruker Windows må henge med i svingene ved å til en hver tid holde sin Windows-installasjon oppdatert med siste feilfikser.

For meg innebærer ikke dette noe stort problem, ettersom jeg får alle feilfikser servert via en server på jobben, eller jeg vet å laste ned feilfikser selv. Tankene mine går derimot til alle som ikke har noen forutsetning for å vite om feil, feilfikser eller hvordan de lastes ned.

Mine foreldre kjøpte i sommer ny PC på Elkjøp. Prisen var fin, servicen var bra og installasjon og klargjøring gikk som en drøm. (Kanskje fordi jeg hjalp de.) Derimot er det en ting som slår meg… Det står ikke et eneste ord om hvordan man skal bruke maskinen i det daglige. Selvfølgelig, det er med bruksanvisninger fra produsenten, men det står ikke et ord om sikkerhet og hvordan man bør gå frem for å til en hver tid holde seg oppdatert. Ansvaret er slik jeg ser det delt, og bør være et initiativ fra enten Microsoft eller forhandler (i dette tilfellet Elkjøp).

Resultatet er at jeg gjør denne jobben når jeg er innom mine foreldre. Men hva med alle de som ikke har en nerd av en sønn? Hva med de som kjøper en PC, og lever lykkelige i den tro at de har en fungerende PC som de kan skrive brev, surfe og lese e-post med, uten å vite om de potensielle sikkerhetstrusler som finnes?

Jeg har vurdert å gi mine foreldre en boks med MandrakeLinux. All erfaring tilsier at dette er et sikrere operativsystem, og at det er like brukervennlig som Windows kan jeg selv skrive under på, jeg bruker det nemlig selv privat. Jeg tror nemlig at den gjennomsnittlige bruker ikke har preferanser til Windows, Linux eller noe som helst, annet enn at det må være enkelt å bruke og at man får utført ønskede oppgaver. Tiden vil vise hvor rett jeg får, dersom Windows fortsetter å avsløre feil og mangler i fremtiden.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler