Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Du har sparken! Se til h**vete å jobb!

29.09.04

Om flygelederne i Røyken…

Hvem har vel ikke fått med seg de siste dagers hendelser i Røyken, rettere sagt på Avinors flystasjonstasjon. Daglig har 40.000 flygende stått på bakken, etter at flygelederne tok ut kollektiv sykemelding, etter beskjeden om at de får sparken.

Ettersom jeg bor i Røyken, og kjenner ansatte ved Avinors stasjon, har jeg sett pulsen på situasjonen over de siste årene.

Inntrykkene jeg har fått er selvfølgelig utelukkende subjektive, men informasjonen er selvfølgelig også basert på fakta og intern informasjon.

For Avinors del er det mye intern politikk i nedleggelsen av enten Sola eller Røyken. Stasjonen i Røyken er nyere, har større kapasitet, bedre sikret (fjellhall), opplæringssenter og ressurssenter for opplæring av andre anlegg. Dette har ikke Sola. Allikevel er det økonomiske interesser internt i Avinor som (imho mot all fornuft) gjør at Røyken ønskes nedlagt.

Bedre blir det selvfølgelig ikke for de ansatte, når de ser at ledelsen strides internt, samt at informasjon er både mangelfull og sprikende. Dette er arbeidsforhold ingen fortjener å arbeide under, og som er en psykisk påkjenning.

Derfor er det småprovoserende å lese at avisene utelukkende vinkler dette fra de lidenes synspunkt. iMarkedet har ikke forstått noe som helst, og skriver om persillebladene i kontrollrommet. Kanskje de skulle sittet i et fly denne dagen?

Man kan selvfølgelig si hva man vil om kollektiv sykemelding, men det er et eksempel på en effektiv reaksjonsform med store konsekvenser. Det bør være liten eller ingen tvil om at aksjonsformen ikke er en mental reaksjon, som man leser i media, men en effektiv markering av deres behandling i saken.

Jeg for min del holder med de ansatte i Avinor i Røyken. Jeg støtter både deres sak (med tanke på både innholdet i saken og deres behandling) og lokale arbeidsplasser. Det skulle da bare mangle.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler