Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

MSN Messenger versjon 7

04.10.04

Microsoft har sluppet første betaversjon 7 av den populære IM-klienten MSN Messenger…

Microsoft slapp for noen få dager siden første betaversjon 7 av den populære IM-klienten MSN Messenger. Det er ingen ekstremt spennende nyheter i versjon 7, med mindre Microsoft bestemmer seg for å utvide funksjonaliteten før endelig versjon foreligger.

Umiddelbart legger jeg merke til at programmet bruker mer minne enn tidligere, men antar at dette er en følge av at det fortsatt er en betaversjon. Ellers er det få ting som skiller seg i grensesnittet.

Installasjonsfiler er tilgjengelig fra Flexbeta og kan installeres hvis du er komfortabel med betaversjoner, da disse kan inneholde feil.

Under installasjon anbefaler jeg følgende parametre fjernet:

Installasjonsparametre for MSN Messenger versjon 7 BETA

Selve hovedgrensesnittet for kontaktene er ikke mye endret, og ser ut som følger:

MSN Messenger kontaktvindu

Som man ser har Microsoft ikke uventet lagt til et eget søkefelt for internettsøk. De ser ut til å gjøre alt for å konkurrere med Google. Heldigvis finnes det en patch for å fjerne søkefelt og reklame. :-)

Det er imidlertid to funksjoner som utmerker seg ved første øyekast. Det ene er såkalte «winks», små animasjoner som spilles av i samtalevinduet. Det andre er «nudge», en måte å trekke oppmerksomheten til samtalevinduet. Sistnevnte krever at alle kontakter i samtalen har samme versjon installert.

Samtalevindu

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • How To Beat Decision Fatigue With Better Brain Habits

  Coined by Roy F. Baumeister, social psychologist and author of Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength, decision fatigue occurs after a long session of decision-making which results in low self-control and willpower.

 • Seth's Blog: Quick or smart?

  Every time you pick up your quickphone, you stop inventing and begin transacting instead.

 • Hvorfor er utenlandskabler så viktig?

  I forbindelse med at Stortinget skal stemme over tilknytning til EUs energibyrå har det oppstått flere kampanjer mot dette. Jeg mener at utenlandskablene er meget viktig for å gjennomføre et grønt skifte i Europa, og selv om jeg ikke har noen mening om tilknytningen til EUs energibyrå, så vil jeg imøtegå kritikken av utenlandskablene.

 • The big secret of small improvements – Hacker Noon

  We have a backlog full of ideas, stories and tasks to last a life time. Every day we see opportunities for small improvements that can be done, but aren’t significant enough to rise above the main feature roadmap and get prioritized. What can we do?

 • Do You Really Know Who’s Tracking Your Every Move? – Hacker Noon

  With GPS data increasingly falling into the wrong hands, cyber-criminals can easily use GPS to build a larger picture of their victims and prepare phishing attacks.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt