Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

MSN Messenger versjon 7

04.10.04

Microsoft har sluppet første betaversjon 7 av den populære IM-klienten MSN Messenger…

Microsoft slapp for noen få dager siden første betaversjon 7 av den populære IM-klienten MSN Messenger. Det er ingen ekstremt spennende nyheter i versjon 7, med mindre Microsoft bestemmer seg for å utvide funksjonaliteten før endelig versjon foreligger.

Umiddelbart legger jeg merke til at programmet bruker mer minne enn tidligere, men antar at dette er en følge av at det fortsatt er en betaversjon. Ellers er det få ting som skiller seg i grensesnittet.

Installasjonsfiler er tilgjengelig fra Flexbeta og kan installeres hvis du er komfortabel med betaversjoner, da disse kan inneholde feil.

Under installasjon anbefaler jeg følgende parametre fjernet:

Installasjonsparametre for MSN Messenger versjon 7 BETA

Selve hovedgrensesnittet for kontaktene er ikke mye endret, og ser ut som følger:

MSN Messenger kontaktvindu

Som man ser har Microsoft ikke uventet lagt til et eget søkefelt for internettsøk. De ser ut til å gjøre alt for å konkurrere med Google. Heldigvis finnes det en patch for å fjerne søkefelt og reklame. :-)

Det er imidlertid to funksjoner som utmerker seg ved første øyekast. Det ene er såkalte “winks”, små animasjoner som spilles av i samtalevinduet. Det andre er “nudge”, en måte å trekke oppmerksomheten til samtalevinduet. Sistnevnte krever at alle kontakter i samtalen har samme versjon installert.

Samtalevindu

Martin :-)

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er SVP Business Development, International Growth hos Documaster. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2023 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler