Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En bedre nettleser

13.10.04

Du som leser dette benytter sannsynligvis ikke Internet Explorer…

Jeg er tilhenger av god programvare, enten den er kjøpt og betalt, eller den er gratis. En nettleser er et program de fleste med tilgang til internett har et forhold til. For mange er “den blå e’en på skrivebordet” (les: Internet Explorer) synonymt med internett, og har absolutt ingen forutsetning for å si om dette er et godt eller dårlig program.

Sitat fra en samtale mellom mor & sønn i en kjent familie:

Klikk to ganger fort etter hverandre på den blå e’en!

Beklageligvis har “den blå e’ens” utvikling stått på stedet hvil de siste årene, med unntak av febrilske forsøk på feilretting ved behov. Dette er absolutt ikke en anti-Microsoft-offensiv fra min side, men et forsøk på å forklare hvorfor man bør velge en annen nettleser.

Internet Explorer har som nevnt ikke hatt noen videreutvikling de siste årene, og er således ikke teknologisk på høyden med dagens alternativer. Teknologien i seg selv er ikke nødvendigvis et argument for å bytte, men heller sikkerheten og funksjonaliteten man får med andre nettlesere.

For folk flest er Internet Explorer et glimrende program, som gjør deres besøk på internett til en lek. Det er brukervennlig og enkelt å forholde seg til. Det hele ender også der. Sikkerhetshuller gjennomsyrer programmet, og det er heller ikke oppgradert til å håndtere dagens nettsteder hva angår reklame, f.eks. såkalte pop-ups eller misbrukte Flash-elementer (sånne som beveger seg og lager lyd).

Ofte ser jeg både enkeltpersoner og bedrifter benytte seg av Internet Explorer, nettopp fordi “den blå e’en” ligger så lagelig til på skrivebordet. Som regel spør jeg hvorfor, dersom det passer seg, og svaret er, ja, nettopp fordi den er så strategisk plassert. “Hvorfor ikke benytte noe bedre”, spør jeg, og får som regel “hvorfor det?” til svar.

Heldigvis er det opprettet flere nettsteder som forklarer hvorfor man bør benytte et alternativ til IE. Min favoritt er Switch2Firefox som med 10 enkle punkter forklarer hvorfor du bør bytte. Hvis du samtidig ønsker å gi et av IEs alternativer en sjanse, husk at annerledes ikke nødvendigvis betyr dårligere!

Besøk gjerne Browse Happy logo, Get Firefox! eller Get Opera når du først er i gang.

Min gode venn Thorstein er inne i en prøveuke med Firefox, så får vi se hvor fornøyd han er med det.

Mine foreldre og min samboer bruker Firefox og er meget tilfreds med det.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler