Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Filmarkivet.no

18.11.04

Norsk filminstitutt har lansert tjenesten «Filmarkivet.no» for å gjøre den norske filmarven tilgjengelig for alle. Men skyter de seg i foten?

Norsk filministutt har opprettet tjenesten Filmarkivet.no for å gjøre den norske filmarven tilgjengelig for alle. På Digi.no kan vi i dag lese at eldre og gratis film kan hentes over nett, og i artikkelen kan vi lese bl.a. et sitat fra Vigdis Lian i Norsk filminstitutt:

Vi vil gjøre filmarven tilgjengelig for alle, og skape et nytt marked for ny kort- og dokumentarfilm. Vårt mål er å gi publikum døgnåpen tilgang til kjente og ukjente filmer fra 100 års filmhistorie

Jeg syntes dette er et supert initiativ, så jeg besøker Filmarkivet.no for å se hva de tilbyr, men møtes ublidt av følgende melding:

Filmarkivets melding om at jeg ikke kan benytte deres tjenester

Så leser jeg sitatet av Vigdis Lian en gang til, rister på hodet og lurer på hvor langt verden egentlig har kommet. Slik går det når man setter inkompetente mennesker til å forvalte vår kulturarv.

Martin :’(

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt