Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Filmarkivet.no

18.11.04

Norsk filminstitutt har lansert tjenesten “Filmarkivet.no” for å gjøre den norske filmarven tilgjengelig for alle. Men skyter de seg i foten?

Norsk filministutt har opprettet tjenesten Filmarkivet.no for å gjøre den norske filmarven tilgjengelig for alle. På Digi.no kan vi i dag lese at eldre og gratis film kan hentes over nett, og i artikkelen kan vi lese bl.a. et sitat fra Vigdis Lian i Norsk filminstitutt:

Vi vil gjøre filmarven tilgjengelig for alle, og skape et nytt marked for ny kort- og dokumentarfilm. Vårt mål er å gi publikum døgnåpen tilgang til kjente og ukjente filmer fra 100 års filmhistorie

Jeg syntes dette er et supert initiativ, så jeg besøker Filmarkivet.no for å se hva de tilbyr, men møtes ublidt av følgende melding:

Filmarkivets melding om at jeg ikke kan benytte deres tjenester

Så leser jeg sitatet av Vigdis Lian en gang til, rister på hodet og lurer på hvor langt verden egentlig har kommet. Slik går det når man setter inkompetente mennesker til å forvalte vår kulturarv.

Martin :’(

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler