Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

T5PC

19.11.04

«The 5 Percent Community» er konkurs! Gudskjelov!

NRK Dagsrevyen så jeg i går at «The 5 Percent Community» (T5PC) er konkurs. Dette er et kort fortalt et pyramidespill, pakket inn i en dårlig kamuflert «fordelsavtale».

Jeg humret litt i skjegget jeg ikke har, og godtet meg litt der jeg tenkte «hva var det jeg sa?». Pyramidespill har aldri vært, og vil aldri bli en måte å tjene penger på, annet enn for de som sitter på toppen.

Det er selvfølgelig leit å se voksne menn stå frem med gråten i halsen, når de forteller at de har tapt nær 600 000,- kroner på T5PC, men jeg må dessverre medgi at jeg ikke har sympati over hodet. Hva i all verden får et voksent menneske med bare et snev av sunn fornuft til å kaste over en halv million kroner ut vinduet på pyramidespill? Ubegripelig! Håper nå at saken etterforskes av Økokrim, ettersom det er mange som har tapt penger på T5PC.

Jeg er for øvrig ikke alene om å se idiotien i dette. Både iMarkedet og Dagbladet skriver henholdsvis «Vi syntes ikke synd på dere» og «55 000 idioter».

Kunne ikke vært mer enig! :-P

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt