Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Firefox-brukere klikker sjelden på nettbasert reklame

08.12.04

I en pressemelding skriver tyske Adtech at Firefox-brukere klikker sjeldnere på nettbasert reklame enn brukere av Internet Explorer. Firefox-brukerne plasserer seg da nederst i listen over antallet brukere som klikker på nettbasert reklame, basert på de forskjellige nettleserne.

I denne anledning har jeg to kommentarer.

Mozilla FirefoxFor det første er Firefox utstyrt med funksjoner for å sperre for de såkalte pop-up-vinduene som har en lei tendens til å sprette opp i utide. Internet Explorer er utstyrt med det samme, men denne ble først innført med Service Pack 2 for Windows XP, så ting tyder på at installasjon drøyer ut (noe jeg har spådd tidligere). I tillegg får man Adblock til Firefox som filtrerer ut billedbasert reklame i nettleseren, samt Flashblock som filtrerer ut Flash-basert reklame. Begge to er en gave til de som syntes reklame er for dominerende på nettet, og anbefales på det varmeste.

[b]For det andre[/b] bør reklamehusene gå i seg selv og spørre hva de gjør galt. Slik tendensen er nå, skyr alle pop-up-vinduer og reklame som pesten. Kanskje ikke spesielt rart med tanke på at reklamene i dag er digre beist som fyller nesten hele skjermen. At de i tillegg beveger på seg får begeret til å renne over hos de fleste. Arve Bersvendsen har en aksjon gående mot lyd i nettbasert reklame.

Google Imidlertid ser det ut til at noen har sett lyset. Google tilbyr tekstbasert reklame og går således mot strømmen med sine små, stillestående, fargeløse reklamer. Jeg har mer enn en gang klikket på en reklame fra Google, og kommer sannsynligvis til å gjøre det igjen, ettersom jeg ikke filtrerer ut disse. Jeg har heller ingen planer om å filtrere ut denne typen reklame. Den er ikke sjenerende, og den er presentert meg fordi den skal gi eieren av nettstedet inntekter til å drive nettstedet og holde det gratis.

Oppsummert sier jeg: Ja til tekstreklame, nei til billed- og Flash-basert reklame! Nå gjenstår det å se hvor langt denne trenden går før de mikke mus-drops knaskende reklame-menneskene ser hvor det bærer, og hva som følger i kjølvannet.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt