Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Firefox-brukere klikker sjelden på nettbasert reklame

08.12.04

I en pressemelding skriver tyske Adtech at Firefox-brukere klikker sjeldnere på nettbasert reklame enn brukere av Internet Explorer. Firefox-brukerne plasserer seg da nederst i listen over antallet brukere som klikker på nettbasert reklame, basert på de forskjellige nettleserne.

I denne anledning har jeg to kommentarer.

Mozilla FirefoxFor det første er Firefox utstyrt med funksjoner for å sperre for de såkalte pop-up-vinduene som har en lei tendens til å sprette opp i utide. Internet Explorer er utstyrt med det samme, men denne ble først innført med Service Pack 2 for Windows XP, så ting tyder på at installasjon drøyer ut (noe jeg har spådd tidligere). I tillegg får man Adblock til Firefox som filtrerer ut billedbasert reklame i nettleseren, samt Flashblock som filtrerer ut Flash-basert reklame. Begge to er en gave til de som syntes reklame er for dominerende på nettet, og anbefales på det varmeste.

[b]For det andre[/b] bør reklamehusene gå i seg selv og spørre hva de gjør galt. Slik tendensen er nå, skyr alle pop-up-vinduer og reklame som pesten. Kanskje ikke spesielt rart med tanke på at reklamene i dag er digre beist som fyller nesten hele skjermen. At de i tillegg beveger på seg får begeret til å renne over hos de fleste. Arve Bersvendsen har en aksjon gående mot lyd i nettbasert reklame.

Google Imidlertid ser det ut til at noen har sett lyset. Google tilbyr tekstbasert reklame og går således mot strømmen med sine små, stillestående, fargeløse reklamer. Jeg har mer enn en gang klikket på en reklame fra Google, og kommer sannsynligvis til å gjøre det igjen, ettersom jeg ikke filtrerer ut disse. Jeg har heller ingen planer om å filtrere ut denne typen reklame. Den er ikke sjenerende, og den er presentert meg fordi den skal gi eieren av nettstedet inntekter til å drive nettstedet og holde det gratis.

Oppsummert sier jeg: Ja til tekstreklame, nei til billed- og Flash-basert reklame! Nå gjenstår det å se hvor langt denne trenden går før de mikke mus-drops knaskende reklame-menneskene ser hvor det bærer, og hva som følger i kjølvannet.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler