Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

God jul og et godt nytt år!

31.12.04

I det vi er på vei ut døren til selskap, ønsker vi deg en riktig god jul og et godt nytt år, sammen med noen tanker for det nye…

I skrivende stund er det nøyaktig fem timer igjen av 2004, og vi er på vei til hyggelig selskap med gode venner hos Dagfinn. Allikevel er det noen som ikke får en like god kveld som deg og meg, og det er mange av dem.

For et par dager siden skulle jeg hente Elisabeth på Drammen stasjon, men jeg ble litt forsinket. Elisabeth stod utenfor stasjonen og ventet, og kom i snakk med en representant for de som er dårligere stilt enn oss selv, da han spurte henne om penger. Elisabeth er veldig rett på sak, og sa det som sant er at han sannsynligvis kommer til å bruke de opp på noe han ikke har godt av, men spanderte gjerne litt å bite i og drikke på mens hun ventet.

På Narvesen-kiosken kjøpte hun to bagetter og en kaffe og slo av en prat med fyren. Dette var rett etter perioden i desember hvor det var veldig kaldt, og fyren hadde en forfrossen hånd som var blå og nummen. Kaffen, derimot, varmet godt og maten mettet en sulten mage.

Det er slike hendelser som gjør meg varm om hjertet. Selv har jeg dessverre ikke de samme omsorgsfølelsene som min bedre halvdel, men jeg håper å kunne lære med tiden.

Så neste gang du bruker pengene dine på noe du selv ikke har godt av, eller ikke trenger, tenk på at det finnes andre der ute som trenger de mer enn deg selv. Vi har i år ikke kjøpt fyrverkeri, men gitt pengene til Røde kors øremerket flomkatastrofen i Asia. En av Elisabeths beste venninner savner 8 venninner i katastrofen, og vil således ikke delta i noen feiring i kveld.

Ha en god nyttårsfeiring!

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt