Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Hvem bruker Internet Explorer?

10.01.05

Borte hos Arve leste jeg i går om enda flere feil i Internet Explorer. Ikke at det overrasker meg lengre, men jeg har i dag lurt på et spørsmål; hvem er de egentlig, disse Internet Explorer-brukerne?

I går leste jeg en artikkel hos Arve Bersvendsen om det danske selskapet Secunias avdekking av enda en feil i Internet Explorer (IE), denne gradert til “Extremely critical“. Med historien friskt i minne er jeg slett ikke overrasket, og venter at det vil komme flere.

Jeg ønsker ikke å gå i detalj rundt sikkerheten eller arkitekturen til Internet Explorer i denne artikkelen. Derimot har et spørsmål svirret litt rundt i hodet mitt siden jeg leste artikkelen. Hvem er det egentlig som bruker Internet Explorer, og hvorfor? De fleste større avisene her i landet har for lengst skrevet opptil flere artikler om hvorfor man bør bytte ut Internet Explorer med et bedre alternativ. Allikevel viser statistikker (som man for øvrig må ta med et båtlass salt) at det fortsatt er en overveiende majoritet av de surfende som bruker Internet Explorer.

Hvem er de? Forstår de ikke sitt eget (eller andres) beste? Forstår de ikke hvilken risiko de utgjør? Er virkelig folk uinformerte, eller overser de rett og slett risikoen med viten og vilje?

Da jeg gikk på skolen, type ungdomsskolen og videregående, fikk jeg til stadighet høre utsagn som “Det er bare å trykke i vei, du kan ikke gjøre noe galt!” fra lærerne. Større vrøvl har jeg sjelden hørt! Med få museklikk i f.eks. Windows kan man formatere disker, slette filer og søle det skikkelig til, både for seg selv og andre.

I dag er det bevisstgjøring som regjerer. Vit hva du gjør, og hvorfor du gjør det, pleier jeg å si til kunder, kolleger, venner og bekjente. Hvis du til enhver tid vet hva du gjør og har en bevisst hensikt med det, ligger mye til rette for å gjøre det riktig første gangen.

Nå om dagen er det dessverre ikke lenger tilstrekkelig med mine tips. Du må i tillegg ha foretatt et par kvalifiserte valg av programvare. Med produkter som Internet Explorer og Outlook (Express) holder det ikke lenger å være bevisst sine handlinger, dersom produktet ikke sikrer deg godt nok. Du trenger derfor et bevisst valg av produkt som sikrer deg, din informasjon og dine handlinger tilstrekkelig mot alle nettets farer.

Jeg ønsker å påpeke at jeg ikke har et anstrengt forhold til Microsoft eller deres produkter. Tvert i mot! Derimot ser jeg det ikke som forsvarlig å anbefale et produkt som uten tvil kompromitterer sikkerheten slik Internet Explorer gjør.

Dersom du som leser dette fortsatt bruker Internet Explorer, og nå funderer på hva du skal bytte til, kan jeg anbefale et besøk hos nettstedet Browsehappy, hvor du finner ytterligere argumenter for hvorfor du bør bytte nettleser, samt noen tips på veien i ditt valg av en bedre fremtid på www.

I tillegg tar du med deg enda et tips på veien: Alle har svin på skogen! Tro ikke at du får et feilfritt produkt uansett hva du velger. All programvare har feil, noen mer enn andre. Vær fortsatt dine handlinger bevisste på www, selv med en nyere og bedre nettleser.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler