Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Nettkatalogen

24.01.05

Om pågående selgere av det glimrende produktet slangeolje…

Jarle har skrevet om det. Lasse (Marøen) har skrevet om det. Kyrre har skrevet om det. Lasse (Dahl) har skrevet om det. Nettkatalogens pågående telefonsalg av sine tjenester til bedrifter som er oppført i Brønnøysundregistrene.

I dag kom turen til meg. Klokken 08:53 ringer telefonen, fra telefonnummer 98234285. I andre enden treffer jeg en som presenterer seg fra Nettkatalogen. Han vil gjerne fortelle meg om alle fordelene han kan gi meg ved å liste mitt firma i Nettkatalogen, helt gratis.

Jeg takker høflig nei, da jeg skal i et møte klokken 09:00 som må forberedes, men han gir seg ikke. “La meg fortelle deg hva du går glipp av!” fortsetter figuren. “Jeg vet hva jeg går glipp av!” svarer jeg. “Ja, da kan kanskje du fortelle meg hva du går glipp av?” svarer han. “Nei!” svarer jeg, før jeg høflig takker for samtalen og legger på.

“Nothing in life’s for free!” heter det på nynorsk, så lovnadene om gratis tar jeg like seriøst som en dop-selgende pusher… Den første sprøyta er også gratis (uten sammenligning for øvrig).

For de uinnvidde kan jeg berette at Nettkatalogen lever av å liste bedrifter i en webbasert katalog eller annonsering av ditt firma i katalogen. Måten de (tilsynelatende) gjør det på er å liste ditt firma på en webside sammen med noen stikkord for bransjen du opererer i. I tillegg har de høye lovnader om hvor høyt du skal bli ranket hos f.eks. Google eller andre søkemotorer, dersom du listes hos dem.

Nå er det nå en gang slik at det er ekstremt vanskelig å måle effekten av slangeoljen de forsøker å selge. (Derav navnet slangeolje.) Sannsynligheten for at får bedre avkastning ved å putte pengene rett ut vinduet (eller gi de til meg) er ganske stor.

Derimot er saken slik at ved å skrive semantisk, strukturert og korrekt markup (f.eks. XHTML) vil søkemotorene selv sørge for å indeksere innholdet på ditt nettsted slik at du vil være sikret en god plassering i søkeresultater som angår ditt fagområde.

Trenger du beviser sier du?

For et par uker siden skrev jeg en artikkel jeg kalte “Blinklyset”. Gjør et søk etter ordet “blinklyset”Google, og se hva du får til svar.

Tidligere har jeg også laget meg noen hjemmelagde søkeord for å se hvor lang tid ordene bruker på å indekseres, samt ranking i forhold til andre bloggere.

Eksemplene er mange. Jeg ser f.eks. i mine søkelogger at ord det søkes mye etter hos meg er ord jeg har skrevet om tidligere. F.eks. får fortsatt artikkelen om overgangen til Service Pack 2 for Windows XP (SP2) ekstremt mange treff, sannsynligvis fordi den omtaler noen veldig relevante produkter man gjerne tar i betraktning før man oppgraderer til SP2.

Alt dette har jeg ikke løftet en finger for, men søkemotorene adopterer villig alt jeg fôrer de med, så jeg ser det som mer enn unødvendig å betale penger for en tjeneste man enkelt klarer selv, eller som firmaet som har levert nettstedet ditt bør vite.

Man ser i hvert fall at det fortsatt finnes salgsrepresentanter for det velkjente produktet slangeolje.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler