Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Mozilla Thunderbird ny e-postklient ved UiO

04.02.05

Min gode venn Ove tipset meg i dag om at UiO har valgt Mozilla Thunderbird som sin nye nettleser. Begrunnelsen for valget er at den er gratis, har god støtte for de særnorske tegnene, kryptert informasjonsutveksling via IMAP, POP3 og SMTP, stavekontroll og mulighet for å kjøre Thunderbird på flere operativsystem.

Det er gledelig å lese at en av de største utdannelsesinstitusjonene i Norge velger et produkt basert på åpen kildekode, fremfor lisensiert programvare. Umiddelbart ser jeg for meg en betydelig kostnadsreduksjon for UiO og håper valget tas til etterretning i politiske kretser.

Thunderbird er ikke en gruppevareklient og er ikke ment som en erstatning for f.eks. Microsoft Outlook eller Lotus Notes, men fungerer derimot som et glimrende alternativ til Microsoft Outlook Express, Eudora og andre lisensbaserte e-postklienter.

Undertegnede bruker Thunderbird til fire private e-postkonti og njusleser og har vært meget fornøyd med valget.

Mer om UiOs valg av e-postleser finner du hos UiO.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt