Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Telenor eller Rosaindex?

07.02.05

For en uke siden fikk jeg en uønsket e-post fra Rosaindex, gjerne kalt spam. E-posten var sendt til min private e-postadresse som fulgte med ADSL-abonnementet fra Telenor. Denne e-postadressen benyttes ikke av meg ettersom jeg har en e-post via domenet mitt, samt noen webmailadresser jeg benytter til å legge igjen på nettet ved behov.

Det slo meg derfor som snodig at jeg mottok spam på denne adressen, spesielt ettersom avsenderen var norsk. Jeg så umiddelbart to mulige årsaker til at denne har havnet i min innboks:

  1. Telenor har solgt min adresse uten mitt samtykke.
  2. Rosaindex har gjettet seg frem til adressen.

Ettersom jeg har satt meg som mål å plage norske spammere som plager meg var det nærliggende å ta en telefon til Rosaindex’ kundesenter. Her fikk jeg snakke med en hyggelig dame som søkte frem e-postadressen min. Til min store overraskelse var e-postadressen min knyttet til et begravelsesbyrå som tidligere har vært kunde av Rosaindex. Om ikke ørene falt av ble jeg i hvert fall meget overrasket.

Damen hos Rosaindex mente at det kunne være to årsaker til dette:

  1. E-postadressen har vært i bruk tidligere.
  2. Kundeopplysningene til Rosaindex var feil.

Jeg takket for informasjonen og damen fjernet min e-postadresse fra det omtalte begravelsesbyrået.

For å være på den sikre siden tok jeg en telefon til Telenor for å forsikre meg om at ingen har hatt adressen tidligere. Etter 19 minutter i en eviglang telefonkø fikk jeg snakke med en hyggelig dame. Beklageligvis hadde hun ingen informasjon om hvorvidt e-postadressen var benyttet tidligere eller hvor lenge den eventuelt hadde ligget ubrukt.

Uten å kunne konstantere det vil jeg anta at e-postadressen ikke har vært benyttet tidligere. Antakelsen er basert på at jeg ikke har fått en eneste uønsket e-post før denne. I så fall vil det være bemerkelsesverdig at Rosaindex har hatt min e-postadresse registrert til et begravelsesbyrå. Kunne kanskje kommet mye interessant ut av den kombinasjonen.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler