Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Telenor eller Rosaindex?

07.02.05

For en uke siden fikk jeg en uønsket e-post fra Rosaindex, gjerne kalt spam. E-posten var sendt til min private e-postadresse som fulgte med ADSL-abonnementet fra Telenor. Denne e-postadressen benyttes ikke av meg ettersom jeg har en e-post via domenet mitt, samt noen webmailadresser jeg benytter til å legge igjen på nettet ved behov.

Det slo meg derfor som snodig at jeg mottok spam på denne adressen, spesielt ettersom avsenderen var norsk. Jeg så umiddelbart to mulige årsaker til at denne har havnet i min innboks:

 1. Telenor har solgt min adresse uten mitt samtykke.
 2. Rosaindex har gjettet seg frem til adressen.

Ettersom jeg har satt meg som mål å plage norske spammere som plager meg var det nærliggende å ta en telefon til Rosaindex’ kundesenter. Her fikk jeg snakke med en hyggelig dame som søkte frem e-postadressen min. Til min store overraskelse var e-postadressen min knyttet til et begravelsesbyrå som tidligere har vært kunde av Rosaindex. Om ikke ørene falt av ble jeg i hvert fall meget overrasket.

Damen hos Rosaindex mente at det kunne være to årsaker til dette:

 1. E-postadressen har vært i bruk tidligere.
 2. Kundeopplysningene til Rosaindex var feil.

Jeg takket for informasjonen og damen fjernet min e-postadresse fra det omtalte begravelsesbyrået.

For å være på den sikre siden tok jeg en telefon til Telenor for å forsikre meg om at ingen har hatt adressen tidligere. Etter 19 minutter i en eviglang telefonkø fikk jeg snakke med en hyggelig dame. Beklageligvis hadde hun ingen informasjon om hvorvidt e-postadressen var benyttet tidligere eller hvor lenge den eventuelt hadde ligget ubrukt.

Uten å kunne konstantere det vil jeg anta at e-postadressen ikke har vært benyttet tidligere. Antakelsen er basert på at jeg ikke har fått en eneste uønsket e-post før denne. I så fall vil det være bemerkelsesverdig at Rosaindex har hatt min e-postadresse registrert til et begravelsesbyrå. Kunne kanskje kommet mye interessant ut av den kombinasjonen.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt