Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

MSN Messenger BETA 7

08.02.05

Jeg har tidligere skrevet om mine erfaringer med en tidlig utgave av MSN Messenger versjon 7.

MSN Messenger 7 BETA er nå offentlig tilgjengelig fra Microsofts nettsider og jeg har tatt en kjapp titt på produktet for å se om noen sårt savnede funksjoner er implementert. Veldig kort konkludert har det kun en eneste funksjon jeg har savnet: muligheten til å bestemme status før man logger på.

Ellers savner jeg fortsatt følgende funksjoner:

  1. Muligheten til å sende en fil til en gruppesamtale.
  2. Muligheten til å ha en tale- og webkamerasamtale i en gruppesamtale.
  3. Muligheten til å sette forskjellig status for forskjellige grupper. F.eks. si at jeg er “offline” for private kontakter når jeg er på jobb og omvendt.

Ettersom en beta tradisjonelt skal være såkalt “feature complete” (inneholde alle nye funksjoner) ser jeg ikke for meg at noen av funksjonene jeg savner kommer i denne versjonen. IM er en godkjent kommunikasjonsmåte i svært mange bedrifter (inkludert min egen), så spørsmålet er hvilken vei Microsoft ønsker å gå med Messenger? Skal de treffe bedriftsmarkedet må de implementere funksjonene dette markedet krever (blant annet de jeg har nevnt over) og ikke vektlegge funksjoner som åpenbart er rettet mot privatmarkedet.

Jeg har i lengre tid benyttet tillegget Plus! for Messenger. Plus! er et tillegg som implementerer funksjonalitet jeg har savnet i Messenger. Kryptering av samtalelogger og egendefinerte statuser er to funksjoner jeg verdsetter.

Så nå sitter jeg her og venter på versjon 8 og håper at de kanskje tar til seg noen av innspillene.

Martin :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler