Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

MSN Messenger BETA 7

08.02.05

Jeg har tidligere skrevet om mine erfaringer med en tidlig utgave av MSN Messenger versjon 7.

MSN Messenger 7 BETA er nå offentlig tilgjengelig fra Microsofts nettsider og jeg har tatt en kjapp titt på produktet for å se om noen sårt savnede funksjoner er implementert. Veldig kort konkludert har det kun en eneste funksjon jeg har savnet: muligheten til å bestemme status før man logger på.

Ellers savner jeg fortsatt følgende funksjoner:

 1. Muligheten til å sende en fil til en gruppesamtale.
 2. Muligheten til å ha en tale- og webkamerasamtale i en gruppesamtale.
 3. Muligheten til å sette forskjellig status for forskjellige grupper. F.eks. si at jeg er «offline» for private kontakter når jeg er på jobb og omvendt.

Ettersom en beta tradisjonelt skal være såkalt «feature complete» (inneholde alle nye funksjoner) ser jeg ikke for meg at noen av funksjonene jeg savner kommer i denne versjonen. IM er en godkjent kommunikasjonsmåte i svært mange bedrifter (inkludert min egen), så spørsmålet er hvilken vei Microsoft ønsker å gå med Messenger? Skal de treffe bedriftsmarkedet må de implementere funksjonene dette markedet krever (blant annet de jeg har nevnt over) og ikke vektlegge funksjoner som åpenbart er rettet mot privatmarkedet.

Jeg har i lengre tid benyttet tillegget Plus! for Messenger. Plus! er et tillegg som implementerer funksjonalitet jeg har savnet i Messenger. Kryptering av samtalelogger og egendefinerte statuser er to funksjoner jeg verdsetter.

Så nå sitter jeg her og venter på versjon 8 og håper at de kanskje tar til seg noen av innspillene.

Martin :-)

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt